1. HNL: Eszéken még hisznek a bajnoki címben

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.04.29. 17:18
null
Bjelica optimista (Fotó: nk-osijek.hr)
Az NK Osijek május 1-jén, vasárnap 17 órától játszik az NK Istrával a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 33. fordulójában. Az utóbbi hetek rangadói után a második helyen álló eszékiek a 9. helyezett pulaiakat látják vendégül. Nenad Bjelica csapatának már nem a saját kezében van a sorsa.

 

A legutóbbi fordulóban az Eszék 3–1-re kapott ki a HNK Rijeka vendégeként, így a harmadik helyen álló Hajduk Split még egy döntetlennel is egy ponttal közelebb került hozzá, míg a Dinamo Zagreb már öttel ellépett tőle.

„Természetesen nem voltunk elégedettek az idegenbeli vereséget követően, de keddtől már az előttünk álló feladatokra koncentrálunk – fogalmazott a szakvezető, Nenad Bjelica. – Mi több, a vezetőséggel is megvitattuk, hogyan tovább, és mi szükséges ahhoz, hogy valóban kialakuljon egy olyan struktúra a klubnál, amely messzire repítheti a csapatot. Ez nem csupán a játékosokról, a szakvezetésről, a szurkolókról, vagy éppen az egyesület sajtójáról szól, hanem a nagy egészről. Ha igazán professzionális teljesítményről beszélünk, az a negyven-negyvenöt millió kunás (nagyjából kétmilliárd forint) költségvetéstől kezdődik. Ezt a klub vezetői is elfogadták, s azt is hozzátenném, ennek semmi köze ahhoz, hogy a vezetés Budapesten tartózkodik. Ők ugyanúgy eltökéltek abban, hogy valami igazán nagyot alkothassunk Eszéken. Ami engem illet, én is az eszéki klubnál képzelem el a jövőmet, az olyan sajtóértesülések pedig nem igazak, hogy másokkal állok tárgyalásban, hiszen hároméves szerződés köt az NK Osijekhez.”

Ami a vasárnapi találkozót illeti, Marko Malenica kapus mellett Marin Leovac, Mile Skoric, Ivan Fiolic továbbra is a sérültek listáját gyarapítja.

HORVÁT 1. HNL
33. FORDULÓ
Vasárnap,17.00:
NK Osijek (Eszék)–Istra 1961 – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik