Megvan, kivel pótolja Arne Slotot a Feyenoord

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 11:02
Brian Priske váltja a Feyenoordnál a Liverpoolhoz távozó Arne Slotot (Fotó: Getty Images)
A cseh Sparta Prahától érkező dán szakemberrel, Brian Priskével pótolja Liverpoolhoz távozó vezetőedzőjét, Arne Slotot a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírásában ezüstérmes Feyenoord.

Mint ismert, Jürgen Kloppot a holland Feyenoord Rotterdamtól érkező Arne Slot váltja a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató angol élvonalbeli Liverpool kispadján. A holland csapat pedig most megtalálta távozó vezetőedzője utódját, s hivatalos felületein jelentette be, hogy a Liverpool FC Európa-ligás ellenfelétől, a cseh Sparta Prahától érkező Brian Priske veszi át a csapat irányítását.

A játékosként 24-szeres dán válogatott Priske visszavonulása után hazájában dolgozott az FC Midtjyllandnál és Köbenhavnnál, majd a belga Royal Antwerpet is irányította. A cseh Sparta Praha 2022 nyarán nevezte ki, s irányításával a fővárosiak kétszer nyertek bajnokságot két év alatt, egyszer pedig a Cseh Kupát is elhódították.

Priskével a Sparta a nemzetközi porondon is megmutatta magát: az Európa-ligában a mögöttünk hagyott idényben másodikként jutott tovább a csoportból a skót Rangers FC mögött, de a nyolcaddöntőben a Liverpool 11–2-es összesítéssel búcsúztatta őket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik