Ancelotti és a Real Madrid is közleményt adott ki a klub-vb-t illetően

Vágólapra másolva!
2024.06.10. 16:06
Carlo Ancelotti szerint félreértelmezték a szavait (Fotó: Getty Images)
Carlo Ancelotti és a Real Madrid is megerősítette, a klub részt vesz a jövő évi klubvilágbajnokságon.

Korábban mi is megírtuk, hogy Carlo Ancelotti a revolo honlapjának a labdarúgó-klubvilágbajnokság ellen nyilatkozott: A FIFA elfelejti, hogy a klubok és a játékosok nem vesznek részt ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs húszmillió eurót ér, és ezt a pénzt az egész tornára akarják adni. A Real Madrid a többi klubhoz hasonlóan visszautasítja a meghívást”.

Az olasz tréner az X-oldalán tett közzé helyreigazítást: Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnoksággal kapcsolatos szavaimat nem úgy értelmezték, ahogy szerettem volna. Semmi sem állhat távolabb tőlem, mint annak a lehetőségnek az elutasítása, hogy egy olyan tornán szerepeljünk, amelyen a Real Madrid nagy címekért harcolhat.

Közleményt adott ki a BL-címvédő Real Madrid is. „A Real Madrid C.F. tájékoztat, hogy a FIFA által a következő, 2024–2025-ös idénybe megrendezendő megújuló klubvilágbajnokságon való részvétele soha nem volt kérdéses. Klubunk a tervek szerint részt vesz ezen a hivatalos versenyen, amelyen büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel lépünk pályára, hogy ismét újabb trófeát szerezzünk” – olvasható a madridi klub honlapján.

A klub-vb biztos résztvevői kontinensek szerint (zárójelben a földrész kvótaszáma)
Afrika (4): Al-Ahli (egyiptomi), Vidad Casablanca (marokkói), Mamelodi Sundowns (dél-afrikai), Espérance de Tunis (tunéziai)
Ázsia (4): Al-Hilal (szaúdi), Urava Red Diamonds (japán), Ulszan (dél-koreai), Al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)
Dél-Amerika (6): Palmeiras (brazil), Flamengo (brazil), Fluminense (brazil), River Plate (argentin)
Európa (12): Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Internazionale (olasz), FC Porto (portugál), Benfica (portugál), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Atlético Madrid (spanyol), Salzburg (osztrák)
Észak- és Közép-Amerika (5): Monterrey (mexikói), León (mexikói), Pachuca (mexikói), Seattle Sounders (amerikai)
Óceánia (1): Auckland City (új-zélandi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik