Vereséggel zárta a magyar futsalválogatott a somorjai felkészülési tornát

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 16:29
Győzelem nélkül zártuk a tornát (Fotó: valogatott.mlsz.hu, archív)
A magyar futsalválogatott kedden 3–1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán.

A decemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott támadó szellemben lépett pályára, és több ígéretes helyzetet is kidolgozott a csehek kapuja előtt, ezeket azonban nem sikerült gólra váltania. A csehek a 16. percben szereztek vezetést, de Sergio Mullor szövetségi kapitány együttese még a szünet előtt egyenlített.

A fordulás után inkább a csehek irányítottak, s mivel Gémesi Gergő bravúrosan védett, sokáig nem változott az eredmény. A második félidő derekán a felezővonalnál hátulról tarkón könyökölték az egyik magyar játékost, aki elesett, és földön is maradt, a csehek pedig kettő az egyben mehettek a magyar kapu felé. Gémesi tehetetlen volt, így a rivális ismét átvette a vezetést (2–1). A hajrában öt mezőnyjátékossal támadtak a magyarok, az ellenfél térfelén azonban labdát vesztettek, ezt azonnal kihasználták a csehek, akik üres kapus találattal lezárták a mérkőzést.

A magyar csapat az első összecsapáson 4–1-re kikapott a házigazda szlovákoktól, majd 2–2-es döntetlent játszott a svédekkel, így két vereséggel és egy döntetlennel zárta a négycsapatos tornát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik