Sportrádió: „Ha feljutunk, akkor sem változtatunk” – Szondy Zoltán, a Csíkszereda elnöke

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 08:44
Szondy Zoltán volt a Hazafutás vendége
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke beszélt a székely futballklub mostani idényéről, az akadémiáról, valamint a 120 éves csíkszeredai labdarúgásról is.

„Általában az akadémiánkra alapozunk, a keretünk döntő többsége saját nevelésű játékos, más kérdés, hogy a mi fiataljaink is megöregednek előbb vagy utóbb – mondta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Szondy Zoltán. – Alacsony költségvetésű klub vagyunk, megpróbáljuk az akadémiával megtámogatni a csapatot. Ez nem egyszerű feladat, de próbálkozunk.”

A Csíkszereda jelenleg a feljutást érő negyedik helyen áll a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Liga 2) rájátszásában, adódott tehát a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a klub feljut az élvonalba: „Ha feljutunk, akkor sem lesz az, hogy azonnal elkezdünk külföldről hozni innen-onnan játékosokat. Sőt, ez biztosan nem lesz. Továbbra is ugyanazt a filozófiát fogjuk követni, amit eddig is, erre egyébként a klubunk alapszabályzata is kötelez bennünket. Ki van mondva, hogy valamennyi csapatunkat legalább nyolcvan százalékban székely-magyar játékosok kell, hogy alkossák.”

„Minket elismer a román szövetség, olyan szinten is, hogy akadémiánk egyike azoknak, amelyet mintaként akarnak használni a kormányprogramban. A román egyébként egy nagyon európai gondolkodású szövetség, nem lenne korrekt részemről, ha azt mondanám, hogy bármiben is megpróbáltak volna keresztbe tenni nekünk” – hangsúlyozta a műsorban a Csíkszereda elnöke.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik