Liga 2: már feljutást érő helyen áll a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 18:53
Fontos győzelmet aratott a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Az alapszakaszgyőztes Sellenberk legyőzésével kezdte a román labdarúgó-másodosztály rájátszását az FK Csíkszereda, amely hétfői sikerének köszönhetően már feljutást érő helyen áll.

A hétvégén elkezdődött playoff különlegessége, hogy sem a Sellenberknek, sem a harmadik helyen álló Vajdahunyadnak nincs feljutási joga, így a másik négy csapat már most biztos lehet abban, hogy az idény végén minimum osztályozót játszhat az élvonalba jutásért. A rájátszást a hatodik helyen kezdő Szereda pedig úgy lépett pályára húsvéthétfőn, saját közönsége előtt, hogy győzelemmel a jelenleg közvetlen feljutást érő negyedik helyre lép előre.

A siker talán a vártnál könnyebben jött össze: az FK végig uralta a játékot, és mindkét első félidei nagy helyzetét kihasználva megszerezte a három pontot. Soufiane Jebari beadásából Jelena Richárd fejelte az első gólt, a másodikat pedig Bakos Ervin lőtte fordulásból, Anderson Ceará passza után. A második félidőben a felső lécet eltaláló Jebari lábában maradt a harmadik találat, de az okosan védekező és a labdát megbecsülő Csíkszereda győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Az FK anyaországi játékosai közül Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést, Nagy Jánost a 85. percben cserélték le, Jelena helyére Makrai Gábor állt be a 71. percben, míg Pintér Bence a 81. percben lépett pályára. Babati Benjámin eltiltás miatt nem volt nevezve.

ROMÁN LIGA 2
PLAY-OFF, 2. FORDULÓ
FK Csíkszereda–CSC Selimbar (Sellenberk) 2–0 (Jelena 17., Bakos 31.)
Az állás: 1. Slobozia 43 pont, 2. Selimbar 42, 3. Corvinul 38, 4. Csíkszereda 35, 5. Buzau 35, 6. Mioveni 33.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik