Hétgólos meccsen nyert a Topolya a Novi Pazar ellen

Vágólapra másolva!
2024.04.02. 18:28
Fotó: TSC, archív
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 28. fordulójának keddi játéknapján a Novi Pazar a Topolyai SC-t fogadta, de hiába igyekezett, nem tudott nyerni, mert a jó formában lévő Topolya egy góllal győzött a gólgazdag találkozón (3–4).

 

SZERB SZUPERLIGA
28. FORDULÓ
Novi Pazar–Topolyai SC 3–4 (2–2)
Novi Pazar, Városi Stadion. Vezette: M. Mitics
Novi Pazar: Mirkovics – Annan, Azemovics, Cissé, Fayed – Momcsilovics, Iszlamovics – Petkovics, Ljajics, Adeshina – Scsepovics. Vezetőedző: Dragan Zsarkovics
Topolya: Ilics – Antonics, Sztojics, Pejics – Petrovics, Vulics (Jovanovics, a szünetben), Miloszavljevics, Cvetkovics (Djordjevics, 65.) – Sztanics (Djakovac, 65.) – Csirkovics (Sós, 81.), Pantovics (Rakonjac, 81.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Ljajics (11., 15., 90+4. – a másodikat 11-esből), ill. Pantovics (9.), Csirkovics (24.), Miloszavljevics (51., 55.)

A Topolya és a Novi Pazar őszi idényben lejátszott mérkőzése is sok izgalmat hozott, s azt, hogy a szerb Szuperliga 28. fordulójában megrendezett találkozóján sem unatkoznak majd a nézők, már az első negyedóra bizonyította, amikor is három gól esett.

Petar Sztanics remek kiugratását követően a TSC a kilencedik percben Milos Pantovics révén szerezte meg a vezetést, de sokáig nem örülhettek a vendégek, mert a hazaiak sztárja, Adem Ljajics két perccel később bombagóllal egyenlített, sőt a 15. percben a Marko Scsepovics buktatása miatt megítélt tizenegyest gólra váltotta, így a Novi Pazar négy perc alatt megfordította az állást. Az iram a folytatásban sem csökkent, de a csapatok több figyelmet fordítottak a védekezésre és a letámadásra, azonban ennek ellenére a vendégeknek sikerült egyenlíteniük. A 24. percben ismét Petar Sztanics remek passzából született gól: a Crvena zvezdát is megjáró középpályás ezúttal Alekszandar Csirkovicsot ugratta ki, akit ezúttal sem sikerült senkinek sem megállítania, a szélső pedig a kifutó kapus felett a kapuba emelt, 12. gólját szerezve meg a Szuperligában.

A második félidő elején gyorsan meghozta az eredményt a vendégeknek az, hogy Szasa Jovanovics beállt a szünetben: az 51. percben Ivan Miloszavljevics gondolt egyet, s a jobb szélről egészen a tizenhatos vonaláig cselezte be magát, majd amikor szembe került a kapuval, mérnöki pontossággal kilőtte a jobb felsőt. A hazaiak még fel sem ocsúdtak a kapott gól után, amikor Szasa Jovanovics szabadrúgást harcolt ki tizennyolc méterre az ellenfél kapujától, aztán Ivan Miloszavljevics a szétnyíló sorfal segítségével a kapuba lőtt, kétgólosra növelve a vendégek előnyét.

A folytatásban a vendégek magabiztosan őrizték az eredményt, a hazaiak támadásai pedig nem sok veszélyt jelentettek Ilics kapujára. A vendégcsapatban a 81. percben Sós Bence is pályára lépett, aki Csirkovicsot váltotta. A hajrában a magyar játékos egy szabálytalanság után továbbvitte volna a labdát, Annan viszont alattomosan felrúgta: az előbbi sárgát, az utóbbi piros lapot kapott, így a hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést. De ez nem zavarta Ljajicsot, aki a 90+4. percben 18 méteres szabadrúgásból a felugró sorfal alatt a kapu bal oldalába gurította a labdát. 3–4

A Topolya a győzelemnek köszönhetően öt pontra megközelítette a második helyen álló, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Partizant, míg a negyedik helyezett Radnicski 1923-mal szemben, amely szintén huszonhét meccsen lépett pályára, immár tizenöt pont az előnye. A Topolyai SC legközelebb szombat este nyolc órakor lép pályára, amikor a TSC Arénában a belgrádi Csukaricski vendégszerepel, míg az alapszakasz utolsó fordulójában a TSC Újvidéken, a Vojvodina vendége lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik