Szerb Szuperliga: a Topolya négyet vágott a Mladoszt Lucsaninak

Vágólapra másolva!
2024.03.12. 13:46
Már a második perc elején betalált a Topolya (Fotó: TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szerb Szuperliga) 25. fordulójának keddi játéknapján a Topolyai SC hazai pályán 4–1-re legyőzte a Mladoszt Lucsanit.

SZERB SZUPERLIGA
25. FORDULÓ
Topolyai SC–Mladoszt Lucsani 4–1 (1–0)
Topolya, TSC Aréna. Vezette: A. Sztojanovics
TSC: Ilics – Antonics, Sztojics, Krsztics – Petrovics (Sós B., 71.), Radin (Vulics, 76.), Sztanics (Kuveljics, 61.), Miloszavljevics – A. Csirkovics (Vlalukin, 71.), Pantovics (Milovanovics, 76.), Jovanovics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Mladoszt: Sztamenkovics – Udovicsics, Lekovics, Cvetinovics, Andrics, Varjacsics – Velicskovics (Csirics, 75.), Pejovics (Lopes Pereira, 75.), Tumbaszevics (Zsunics, 64.) – Eze (Bojics, 65.), N. Csirkovics (Dognimani, 64.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: A. Csirkovics (2., 67.), Pantovics (58.), Jovanovics (70.), ill. Velicskovics (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Jobban nem is kezdődhetett volna a mérkőzés a Topolyai Sport Club számára, ugyanis a hetvenedik másodpercben Nemanja Sztojics előre ívelését Nikola Lekovics elrúgta a saját kapusa elől, pont Alekszandar Csirkovics elé, aki 18 méterről az üres kapuba gurított. A Mladoszt a 2024-es évben először kapott akciógólt: a tavaszi idény négy mérkőzésén Tomiszlav Szivics együttese mindössze egyszer kapitulált, az a gól is tizenegyesből született. A vendégek a folytatásban megmutatták, mennyire jól szervezett együttesről van szó: lezárták a területeket, gyors passzokkal jutottak el a TSC kapujáig, s nem sok kellett, hogy a 31. percben egyenlítsenek: Velicskovics fejelt Eze elé egy bal oldal beadást, a nigériai csatár 13 méterről szemben a kapuval azonnal lőtt, de Veljko Ilics hatalmas bravúrt bemutatva hárított.

A folytatásban a TSC sokkal támadóbban lépett fel, s ennek gyorsan meg is lett az eredménye: az 58. percben Szasa Jovanovics lövését még hárította Sztamenkovics, de a labda pont Milos Pantovics fejére pattant, aki az üres kapuba fejelt. A 67. percben Miloszavljevics passzolt a védelem mögé, s Alekszadar Csirkovics a kifutó kapus felett szerezte meg csapata harmadik találatát. Három perccel később Pantovics emelt Jovanovics elé, aki hat méterről a jobb alsó sarokba gurított. A négygólos előny tudatában kicsit fellazult a hazaiak védelme, amit Marko Velicskovics használt ki, aki a Petar Bojicstól kapott labdát lőtte a kapuba, megszerezve ezzel csapata becsületgólját.

A TSC huszonöt mérkőzésen ötven pontot gyűjtött, s magabiztosan őrzi harmadik helyét a táblázaton: az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Csukaricskinek és Radnicski 1923-nak is 38 pontja van. A Topolyai Sport Club szombaton 18 órától Szabadkán lép pályára a Szpartak ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik