Superliga: Magyarországról bérelhetnek VAR-autót a román bajnokságban

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 19:05
Nincs elég VAR-autó a Román Profi Labdarúgóligában az alapszakasz utolsó fordulójához (Fotó: Getty Images)
Az egyik legnagyobb román sportoldal, a Fanatik értesülései szerint pénteken a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) akár magyar VAR-autóval oldhatják meg a játékhét legnagyobb problémáját.

Mint beszámoltunk róla, Romániában az alapszakasz utolsó fordulójában péntek este öt bajnoki mérkőzést is rendeznek szimultán, azonban a szomszédunkban mindössze három VAR-autó áll rendelkezésre, így a szövetség előtt nagy feladat áll, hogyan oldja meg ezt a problémát. 

A Fanatik információi szerint jelenleg három megoldást tud elképzelni a Superliga küzdelmeit szervező Román Profi Labdarúgóliga (LPF). Az első, hogy mind az öt mérkőzést technikai segítség nélkül játsszák le, a második, hogy kiválasztanak két mérkőzést, amin nem használják majd a VAR-t, a harmadik pedig számunkra a legérdekesebb. Az utolsó opció ugyanis az, hogy a románok Magyarországról és Lengyelországról bérelnek egy-egy speciális járművet, hogy az összes mérkőzésen egyenlő feltételeket tudjanak teremteni. 

A hatcsapatos felsőházi rájátszás mezőnyében még két hely kiadó, erre öt csapat pályázik, köztük a Varga Kevint és Varga Rolandot, illetve Kecskés Ákost foglalkoztató Sepsi OSK. A 16 csapatos román élvonal 7. helyén álló székely gárda akkor jut be a hatcsapatos felsőházi rájátszásba (ahová eddig az FCSB, a Rapid, a CFR és a Craiova kvalifikálta magát), ha legyőzi a Petrolult, míg az előtte álló csapatok közül a Farul és/vagy az Universitatea Cluj pontot veszít a Voluntari, illetve a Botosani ellen.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik