Ha a minapi moszkvai kiütést nem is sikerült feledtetniük, azért győztek a szerbek

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 20:00
Dusan Tadics, a csúcsdöntő kapitány és a győztes gólt szerző Szergej Milinkovics-Szavics (Fotó: Getty Images)
A nyári Európa-bajnokságra készülő Szerbia 1–0-ra győzött Ciprus vendégeként a két labdarúgó-válogatott hétfő esti felkészülési mérkőzésén.

Az oroszoktól néhány napja elszenvedett kiütéses vereség után a szerbeknek szükségük volt a hangulatjavító eredményre, és alaposan felfrissített csapatuk már a 7. percben fontosat lépett a cél érdekében: Lazar Szamardzsics gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a jobb oldalon, és az öt és felesre ívelt labdáját Szergej Milinkovics-Szavics bevetődve a hálóba lőtte, 0–1. VIDEÓ ITT!

Kisvártatva Szamardzsics – aki Moszkvában csak hajrábeli csere volt – ismét főszerepbe került, közeli lövése az egyik ciprusi bekk karján akadt el, tizenegyes! Az orosz meccsen szintén csak csereként játszó Alekszandar Mitrovics talán túlzottan is biztos volt a dolgában, alig futott neki a labdának, nem is helyezte eléggé, és a Svájcból honosított Joel Mall köszönte, kivédte. VIDEÓ ITT!

Az első félidőben a szerbeknek több lehetőségük adódott újabb gólt szerezni, de az utolsó passzokat elrontották, a gólrekorder Mitrovicsnak – aki a 63. percbeli lecseréléséig volt a pályán – ez volt sorozatban a negyedik válogatott mérkőzése, amelyiken nem talált a kapuba.

A fordulás után a hazaiaknak is voltak veszélyes akcióik, Joannisz Pittasz egyszer a kapufát is telibe találta, a lefújás előtt nem sokkal Kosztasz Pileasz nagy helyzetben Predrag Rajkovics kapusba bombázta a labdát – maradt tehát a 0–1, a szerbek minimális győzelemmel fordulhatnak rá a közvetlen Eb-felkészülésre. 

S ha már céloztunk Mitrovics 57 gólos rekordjára, ne hallgassunk el egy másikat sem: a második félidőre beálló Dusan Tadicsnak a hétfői volt a 106. válogatott mérkőzése, ezzel maga mögött hagyta Braniszlav Ivanovicsot – immár egyedül tartja a szerb csúcsot.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ciprus–Szerbia 0–1 (0–1)
Larnaka
Gólszerző: Sz. Milinkovics-Szavics (7.)

SZERBIA EB-FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Március 21.: Oroszország–Szerbia 4–0 
Március 25.: Ciprus–Szerbia 0–1
Június 4.: Ausztria–Szerbia
Június 8.: Svédország–Szerbia 

A szerbek – akik a selejtező során kétszer kikaptak a mieinktől – Angliával, Dániával és Szlovéniával lesznek egy csoportban az Eb-n.
Ciprus mind a nyolc mérkőzését elvesztette a selejtezőben.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik