El akarták rabolni a 90 éves nőt, Messi „mentette meg” az életét

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 14:52
Inter Miami v Los Angeles Galaxy
A 90 éves hölgyet az mentette meg a terroristától, hogy onnan származik, ahonnan Lionel Messi is (Fotó: Getty Images)
Egészen döbbenetes történetről számolt be az uhnplus.com, amely azt írja, hogy egy Izraelben élő 90 éves nőnek – ha nem is közvetlenül – Lionel Messi mentette meg az életét.

A 90 éves Ester Cunio házába 2023. október 7-én, a meglepetésszerű Nir Oz-i támadás során törtek be a Hamász terroristái.

Az 1980-as évek óta Izraelben élő Cunio az incidenst megelőző estén együtt vacsorázott családtagjaival, de a 20 fős családból több embert is elraboltak a terroristák: a 90 éves hölgy két unokáját, Arielt és Davidet, illetve Ariel barátját, Arbelt és az ő testvérét, Dolevet (akinek időközben megszületett első gyermeke), valamint David feleségét, Sharont és ikreiket is fogságba ejtették, ám Sharont és két gyermekét novemberben egy fogolycsere keretében kiszabadították.

Ester Cunio felidézte, hogy amikor a terrorista betört a házába, azt mondta neki, elrabolja őt, ám az idős hölgy az Október 7. hangjai (Voices of October 7) című dokumentumfilmből bemutatott rövid részletben felidézte, hogyan úszta meg, hogy elrabolják.

„Velem jössz. Itt csak tűz lesz” – kiáltott rá a terrorista Ester Cunióra, aki viszont nem beszél jól héberül vagy angolul.

„Mondtam neki, hogy argentinul, spanyolul beszélek” – idézte fel a nő.

„Mi az az Argentína?” – kérdezte a terrorista, majd a 90 éves nő válasza után minden megváltozott.

„Nézel focit?” – reagált Cunio.

„Igen, szeretem” – felelte a terrorista.

„Én onnan származom, ahonnan Messi is” – vágta rá Ester Cunio, akinek válasza meggyőzte a terroristát, aki fegyverét levette a válláról, s a nő kezébe adta, majd egy közös képet készítettek, így lényegében Lionel Messi mentette meg a hölgy életét.

„Ha ő tudja, hogy azzal mentett meg, hogy megemlítettem őt, akkor most kérem, segítsen, hogy kiszabaduljanak az unokáim. Kérem, imádkozzon Istenhez, mert ők aranyat érnek” – tette hozzá Ester Cunio.

Az október 7-i mészárlás során a Hamász mintegy 3000 terroristája támadott meg 22 izraeli közösséget, s a jelentések szerint 1200 embert – többségében civileket – gyilkoltak meg, 250 embert pedig elraboltak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik