Vermes Péter nagy mérföldkőhöz ért, MLS-rekordot döntött

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 18:06
SOCCER: FEB 24 MLS Houston Dynamo FC vs Sporting Kansas City
A Houston Dynamo elleni meccs volt Vermes Péter 500. MLS-mérkőzése a Sporting Kansas City vezetőedzőjeként (Fotó: Getty Images)
Vermes Péternek a Houston Dynamo (1–1) elleni vasárnapi bajnoki volt karrierje 500. MLS-mérkőzése a Sporting Kansas City vezetőedzőjeként, ezzel megdöntötte az észak-amerikai labdarúgóliga rekordját, korábban ugyanis nem volt még olyan tréner, aki ennyi meccsen át irányított volna egyetlen csapatot.

 

A Sporting Kansas City a hivatalos Facebook-oldalán úgy fogalmaz: „Vermes Péter a ma esti mérkőzésével az ötszázadik meccséhez érkezett vezetőedzőként az MLS-ben. Ő az egyetlen vezetőedző a liga történetében, aki egyetlen klubbal érte el ezt a számot. Mérföldkő a csapatnak és a ligának.” 

Vermes Péter 2009. november 10. óta irányítja a jelenleg a magyar válogatott Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas Cityt, amellyel minden sorozatot figyelembe véve immár 542 mérkőzést tudhat maga mögött – 241 győzelem, 123 döntetlen és 190 vereség a mérlege.

Az édesapja révén magyar származású 57 éves szakember játékosként 67-szer ölthette magára az amerikai címeres mezt. 1989-ben egyébként játszott Magyarországon is, 9 mérkőzésen segítette a Győri ETO-t.

MLS, alapszakasz
Houston Dynamo–Sporting Kansas City 1–1
Sporting Kansas City: Sallói Dániel kezdő volt, a 86. percben lecserélték.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik