Légiósok: Gazdag a 93. percben szerzett góllal mentett pontot a Unionnak

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 07:06
Gazdag Dániel a 93. percben mentett pontot a Philadelphiának (Fotó: Philadelphia Union/Fb)
Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentette 2–2-es döntetlenre a Chicago Fire elleni hazai mérkőzését a Philadelphia Union az észak-amerikai profi labdarúgóbajnokság magyar idő szerinti vasárnap hajnali játéknapján, melyen a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City 1–1-es döntetlenre végzett a Houston Dynamo otthonában.

Gazdag Dánielék az első félidő hajrájában ugyan hátrányba kerültek, de a másodikat remekül kezdték, a magyar támadó rögtön eredményes volt, de les miatt érvénytelenítették a találatát. Így sem kellett sokat várni a Union egyenlítésére, s egy kísértetiesen hasonló szituáció végén Mikael Uhre már érvényes gólt szerzett.

A vendég Fire-nek erre volt válasza, a 82. percben megint vezetett, de a Philadelphia óriásit hajrázott, előbb újabb lesgólt szerzett, majd a 93. percben egy újabb jobb oldali beadást Gazdag a hosszún érkezve fejelt az üresen tátongó kapuba, pontot mentve ezzel a Unionnak. 2–2

„Mindenekelőtt kiváló volt a hangulat. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást. Jó visszatérni hazai pályán. Úgy gondolom, kissé lassan kezdtük a mérkőzést, ahogy kedden a Costa Rica-i csapat ellen, de a második félidő sokkal jobb volt, tudtunk gólokat szerezni, de ez sem volt elég, szóval fejlődnünk kell” – értékelte a mérkőzést Gazdag Dániel.

„Nem szerettük volna hazai vereséggel kezdeni az idényt, szóval próbáltunk mindent megtenni, hogy legalább döntetlen legyen, ami végül összejött, de a második félidőben mi voltunk a jobb csapat, szóval lehetett volna jobb is” – tette hozzá.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (GAZDAG GÓLJA 5:10-TŐL)


Sallói Dániel is kezdőként kapott lehetőséget a Sporting Kansas Cityben a Houston Dynamo ellen. A nagy hazai fölényt hozó mérkőzésen a vendégek a 61. percben szinte a semmiből szereztek vezetést, de erre nem sokkal később válaszoltak a texasiak, akik fordítani már nem tudtak, így 1–1-re végeztek. Sallóit a 86. percben lecserélték.

MLS
Philadelphia Union–Chicago Fire 2–2
Philadelphia Union: Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést, a 93. percben gólt szerzett

Houston Dynamo–Sporting Kansas City 1–1
Sporting Kansas City: Sallói Dániel kezdő volt, a 86. percben lecserélték

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik