Dél-Koreában folytatja a Manchester United korábbi játékosa

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 07:49
Lingardnak több mint fél év után lett csapata (Fotó: instagram.com/fcseoul)
Az Ádám Martint is foglalkoztató dél-koreai labdarúgó-bajnokságban, az FC Szöulban folytatja pályafutását a Manchester United egykori saját nevelésű játékosa, Jesse Lingard.

 

A 31 éves, 32-szeres angol válogatott futballistának tavaly július óta nem volt csapata, legutóbb az angol élvonalba előtte feljutó Nottingham Forestben töltött el egy idényt (20 tétmeccsen 2 gól, 2 gólpassz).

Jesse Lingard az FC Szöulhoz szabadon igazolható játékosként került. A gárda a 2023-as szezonban a 7. helyen zárt, a bajnok az Ádám Martint szerepeltető Ulszan Hyundai lett.

Lingard a Manchester United első csapatával négy trófeát nyert (Európa-liga, FA-kupa, angol Ligakupa és angol Szuperkupa). Győztes gólt szerzett a 2016-os FA-kupa-döntő 110. percében, betalált az angol Ligakupa 2017-es fináléjában, valamint 2016-ban az angol Szuperkupa-mérkőzésen is eredményes volt.

„Új kezdet – reagált a bejelentésre hivatalos oldalán a labdarúgó. – Nagyon izgatott vagyok, hogy végre visszatérhetek a pályára, és azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek: futballozni. Nagyon hálás vagyok a szeretetért és támogatásért, amit Dél-Koreában kaptam.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik