Belgaként szeretem a sört, meccsek után ittam egyet-kettőt – Eden Hazard

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 12:59
Eden Hazard nehezen lendült formába az idények elején (Fotó: Getty Images)
A 2023 őszén visszavonult Eden Hazard újabb bizonyítékot szolgáltatott annak kapcsán, hogy pályafutása során a hozzállásáa messze volt a profizmustól.

2023 októberében mindössze 32 éves korában visszavonult Eden Hazard. A belga most korábbi csapattársa, John Obi Mikel podcastjében beszélgetett. „Én minden nyáron négy-öt kilót felszedtem, mert arra gondoltam, hogy 10 hónapon át edzel, a testedet a legmagasabb szinten tartod, és az emberek támadnak, szóval a szabadidőmbe nem szólhat bele senki.”

„Szeretek a családommal lenni, a tengerpartra járni, úgyhogy ne kérje tőlem, hogy abban a három-négy hétben fussak. Öt kiló plusszal tértem vissza a nyaralás után”idézi Hazardot a Marca, a belga hozzátette, hogy az előszezonban és az első hónapokban is nehezen vette fel a fonalat emiatt.

Az egykor a Lille-ben, a Chelsea-ben és Real Madridben is megforduló játékos elárulta azt is, hogy mivel érte el a súlyfelesleget: „Belga srácként szeretem a söröket, mert hazámban vannak a legjobb sörök a világon. Nem mondom, hogy minden nap ittam, mert ez nem igaz, de néha egy jó meccs után jól esik egy-kettő. Egy jó meccs után pedig még jobb az érzés.”

Hazard korábban a Real Madridról is vallott: „A játékstílusa nem illett hozzám, de ez volt az álmom. Nem tudtam volna befejezni a pályafutásomat anélkül, hogy nem játszom itt.”

Hazard a belga válogatottban 126 mérkőzésen 33 gólt szerzett, s a 2018-as oroszországi világbajnokságon bronzérmet, míg a Real Madriddal 2022-ben Bajnokok Ligáját nyert, azonban utolsó évei a sérülések, a súlyfelesleges és a formaingadozás jegyében teltek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik