A DAC kiesett a Szlovák Kupa negyeddöntőjében

Vágólapra másolva!
2024.02.28. 17:25
Egy gól döntött, és nem a DAC javára (Fotó: Duducz Tibor)
A labdarúgó Szlovák Kupa szerdai negyeddöntőjében a DAC hazai pályán 1–0-ra kikapott az MFK Ruzomberoktól (Rózsahegy), így a legjobb nyolc között búcsúzott a sorozattól.

 

SZLOVÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
DAC–Ruzomberok 0–1 (0–0)
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 6342 néző. Vezette: Dohál
DAC: Popovics – Gruszkowski, Kasa, Kacsaraba, Andzouana – Jürgens (Gavrics, 72.), Dimun, Vitális (Ba. Barisic, 83.) – Yapi (Mo. Koné, 78.), Trusa, Ramadan. Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Chrien (73.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Ismét nem sikerült. Újabb sikertelen dunaszerdahelyi idény a Szlovák Kupában. Rengeteg helyzetet kihagyott a DAC. Ma nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat győzött a MOL Arénában. 

Jelentős volt a mai nap a DAC történelmében. Napra pontosan tíz éve, hogy Világi Oszkár átvette a Dunaszerdahelyt. A klubrészvények 80 százalékának felvásárlásáról szóló szerződés 2014. február 28-án került aláírásra az addigi iráni tulajdonossal, Khasajar Mohszenivel, megmentve a megszűnéstől a csallóközi klubot. A legjobb alkalom lett volna továbbjutással megünnepelni ezt a jelentős jubileumot. De a 6342 néző csalódottan távozott a MOL Arénából.

A vasárnapi zólyombrézói találkozón kezdő Ivan Dolcek és Moussa Koné, akiket Xisco Munoz le is cserélt a szünetben, teljesítményével annyira felbőszítette a DAC-mestert, hogy a horvát játékos még a keretben sem volt benne, a szenegáli pedig a kispadra került.

Mivel a Szlovák Labdarúgó-szövetség nemtetszését fejezte ki, hogy a dunaszerdahelyiek a találkozókon egy „Felvidék veletek" molinót tartanak a meccseken, a szurkolók egy ötletes koreót találtak ki. Amikor kivonultak a csapatok, Bart Simson Dunaszerdahely-trikóban, a szóban forgó molinót tartva emelkedett fel a B-közép előtt. Fűszerezve sárga-kék füstbombával. Sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Matheus Brunetti, viszont a Győrből érkező Keresztes Krisztián már kispados volt.

Az első percektől lehetett látni, hogy a Rózsahegy a maximális biztonságra játszik. Gyakran megtörtént, hogy az egyetlen előretolt csatárja is visszahúzódott a saját térfele közepére. Az első izgalmas pillanatra a 12. percig kellett várni, de ez rendesen felbőszítette a drukkereket a MOL Arénában. Romaric Yapi tört be a vendégek tizenhatosára, Alexander Selecky lerántotta, a játékvezető azonban továbbot intett. A televíziós visszajátszás is bebizonyította, hogy nagyot hibázott. Nagy volt a hazaiak fölénye, sorra jöttek a lövések, az első félidőben ez a mutató 13–3 volt a hazaiak javára. Az, ami hiányzott, az effektivitás. Mivel a vendégek nagyon jók a fejjátékban, a sárga-kékek tudatosan oldalról laposan lőtték be a labdát a tizenhatosra. Minimum négyszer kerültek így kecsegtető helyzetbe, de nem éltek velük.

A fordulás után még nagyobb lett a dunaszerdahelyi nyomás, s jöttek az ordító helyzetek. Egyet Yhoan Andzouana puskázott el, majd rövid időn belül kettőt Oliver Jürgens. Pedig már csak Tomás Frühwald kapus volt előtte. Érett a gól, amely azonban, mint ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon esett. A 73. percben először jutottak el a rózsahegyiek a hazai kapu elé, s a visszafejelt labdát Martin Chrien 15 méterről a kapuba helyezte. Ezután ugyan igyekezett a hazai csapat, de egyenlíteni már nem tudott.

A hazaiaknál Vitális Milán kezdőként 83 percet játszott, Csinger Márk, Keresztes Krisztián és Redzic Damir pedig nem lépett pályára. 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik