A DAC elhozta a három pontot Nagyszombatból

Vágólapra másolva!
2024.02.18. 17:30
null
A Niké Liga 20. fordulójában 2–1-re győzött a DAC a Nagyszombat otthonában.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
20. FORDULÓ
Nagyszombat–DAC 1–2 (0–1)
Nagyszombat, City Aréna, 5247 néző. Vezette: I. Kruzliak
Nagyszombat: Takác – Kostrna, Stetina, Kósa, Sulek (Mikovic, 66.) – Procházka – Bukata (Poznár, 76.), Bainovics (Bernát, a szünetben) – Erik Daniel, M. Duris, Azango (Ofori, 66.). Vezetőedző: Michal Gasparík
DAC: A. Popovics – Gruszkowski, Kacsaraba, Brunetti, Andzouana – Jürgens (Herc, 78.), Dimun, Vitális – Trusa (Gouré, 78.), Moussa Koné (Alex Mendez, 57.), Ramadan (Yapi, 64.). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Mikovic (90+4.), ill. Ramadan (42.), Andzouana (87.)

Négy év után sikerült ismét bezsebelnie a Dunaszerdahelynek a hárpom pontot az örök rivális Nagyszombat otthonában. A Niké Liga 20. fordulójában a felvidéki csapat 2–1-re győzött a Sparta otthonában, és fontos lépést tett a felsőházba jutásért. 

Ugyan focimeccsre került sor a nagyszombati City Arénában, de a találkozót megelőző percek a teniszről szóltak. A hazaiak klub Renata Jamrichovát köszöntötték, aki januárban megnyerte az Australian Opent a junior lányok kategóriájában.  Xisco mester a múlt heti győztes csapaton csak egy helyen változtatott. Ivan Dolcsek helyett a csütörtökön a LASK-tól érkezett Moussa Koné kezdett.

Fel volt adva a lecke a dunaszerdahelyieknek, mivel a hétvégén az ellenlábasok, a Besztercebánya, a Zólyombrézó és a Trencsén pontot szereztek, és a DAC kicsúszott a felsőházból. Mint később kiderült, remekül reagáltak a sárga-kékek. Az első percekben igazi sakkparti volt, egyik csapat sem akart kockáztatni. Inkább a dunaszerdahelyiek lábán vándorolt a labda, a nagyszombatiak visszahúzódtak a saját térfelükre és várták az alkalmat a gyors ellentámadásokra. A vendégek azonban jól járatták a labdát, a vendégek kapusa az első húsz percben munkanélküli volt.

A másik oldalon a DAC-játékosok már emelték a kezüket. Matej Trusa került nagy helyzetbe, azonban emelése a bal kapufán csattant. A következő kecsegtető kísérlet a mai is nagyon jól játszó Vitális Milán nevéhez fűződött, húszméteres lövése csak kevéssel ment a kapu fölé. Fél óra játék után aktívabbak lettek a hazaiak, a vendégvédelem kihagyása után Philip Azango hagyott ki nagy helyzetet. Izgalommentes percek következtek, majd a 42. percben robbantottak a dunaszerdahelyiek. Egy gyönyörű, jobboldali akció után Konrad Gruszkowski laposan a kapu elé küldte a labdát, Koné még azt nem találta el, de Ammar Ramadan nem hibázott. Nagy volt a szír játékos öröme, mivel a múltban Nagyszombatban is játszott, és keserű szájízzel távozott a Spartaktól. Közvetlenül a szünet előtt nagyot védett Alekszandar Popovics, a Ciprusról visszatérő 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris fejelt veszélyesen.

Amint az várható volt, a második félidőt nagyobb lendülettel kezdte a hazai csapat, a dunaszerdahelyiek szerencséjére Erik Daniel nem reagált időben a kapu előtt elsuhanó labdára. A nagyszombatiaknak kellett futnia az eredmény után, a DAC taktikusan játszott. Egy óra játék után Tarasz Kacsaraba bólintotta mellé Vitális szögletét. Ahogy telt az idő, úgy lettek idegesebbek a hazaiak, a szurkolóik meg elkezdték, úgy, mint többször a meccs alatt, a magyarok gyalázását. Nagy harcot látott a 5247 néző. A hazaiak mentek előre, hisz nekik is szükségük volt a pontra.

Nagyot fordult a találkozó kimenetele az utolsó tíz percben. Michal Duris Kacsaraba nagy hibája után kiegyenlített, a hazaiak ünnepeltek, de Iván Kruzliak játékvezető közel négyperces videobírózás után lesállás miatt érvénytelenítette a találatot. Majd ezután egy előrevágott labda után Yhoan Andzouana kettőre növelte a vendégek előnyét. A ráadásban ugyan Martin Mikovic szépített, de a győzelmet a vendégek már nem hagyták elvenni. 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik