Szlovákia: ismét csak nevetséges büntetés a magyargyalázásért

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 14:12
null
A dunaszerdahelyi szurkolókra nem lehetett panasz, nem úgy mint a hazaiakra (Fotó: dac1904.sk/hu)
Szlovákiában minden változatlan. A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szokása szerint ismét jelentéktelen pénzbüntetéssel sújtotta a Slovant. A pozsonyi klub a decemberi, DAC elleni találkozón történt magyargyalázásért csak háromezer eurós büntetést kapott.   


December közepén került sor a pozsonyi Nemzeti Stadionban a Slovan–DAC bajnoki mérkőzésre, melyet a hazai csapat Erik Gemzicky játékvezető téves ítéleteinek köszönhetően is 2–1-re megnyert.

Apozsonyi meccsekhez sajnos rendszeresen hozzátartozik a magyarok gyalázása is. Így volt legutóbb is. Mint beszámoltunk róla, a találkozó során a Slovan ultrái többször gyalázták a magyarokat és szidták Világi Oszkárt, a DAC tulajdonosát is. Az 55. percben nemcsak a hazai B-közép, de az egész stadion, több mint négyezer ember kórusban üvöltötte, hogy„K...a magyarok!“.

A szokásosnál hosszabb ideig kellett várni a fegyelmi bizottság döntésére. Csak ezen a hétén, közel egy hónappal a decemberi találkozó után tette közzé az ítéletét. A pirotechnika használatért, a vulgáris és a nemzetiséget rágalmazó rigmusokért nevetséges 3000 eurós büntetést kapott a Slovan. Semmilyen további büntetést, esetleg pálya vagy szektorbezárást – ahogy ez a nemzetközi kupákban szokás – nem kapott a pozsonyi klub.

Szlovákiában a helyzet változatlan. Továbbra is – szinte büntetlenül – lehet kórusban gyalázni a magyarokat.

Tavaly februárban a Slovan-szurkolók Dunaszerdahelyen szinte porrá zúzták a szektorukhoz tartozó mellékhelyiséget. Ezzel a DAC-nak több ezer eurós kárt okoztak. Ugyan a fegyelmi bizottság már közel egy éve felszólította a pozsonyi klubot, hogy térítse meg a kárt, de ez még nem történt meg. A Slovan kapott még egy utolsó lehetőséget a Szlovák Labdarúgó-szövetségtől, hogy a héten rendezze a kárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik