Ázsia-kupa: Jordániáé a torna eddigi legnagyobb győzelme

Vágólapra másolva!
2024.01.15. 20:44
null
Nem okozott gondot a Li Kang In vezette dél-koreai csapatnak Bahrein legyőzése (Fotó: Getty Images)
Jordánia labdarúgó-válogatottja 4–0-ra legyőzte Malajziát az Ázsia-kupa hétfői játéknapján, ezzel a Katarban zajló torna eddigi legfölényesebb sikerét aratta. A Jürgen Klinsmann által irányított dél-koreai válogatott 3–1-re megverte Bahreint, Irak ugyancsak 3–1-re győzött Indonézia ellen.

 

JORDÁNIA–MALAJZIA 4–0

Mahmud al-Mardi korán megszerezte a vezetést a jordániai válogatottnak, balról szépen kanyarította a labdát a hosszú felsőbe a 11. percben (1–0, VIDEÓ ITT!), majd nem sokkal később Musza al-Tamari tizenegyesből növelte az előnyt (2–0, VIDEÓ ITT!).

A folytatásban mindketten lőttek még egy gólt: Al-Mardi szépen kijátszott helyzetet használt ki még az első félidőben (3–0, VIDEÓ ITT!), a hajrában pedig Al-Tamari, a francia Montpellier légiósa a felezővonal közeléből rajtolva ugrott ki két védő között, és látványos átemeléssel állította be a végeredményt (4–0, VIDEÓ ITT!).

DÉL-KOREA–BAHREIN 3–1

Nehezen indult be a koreai támadógépezet Bahrein ellen, de a 38. percben megtört a jég: Hvang In Bom ballal kilőtte a jobb felső sarkot (1–0).

A szünet után motiváltan futott ki a pályára a bahreini együttes – amelyet a kispadról a korábban a Valenciánál is dolgozó Juan Antonio Pizzi irányít –, és hat perc után nem kis meglepetésre egyenlített: egy szemrevaló akció végén Abdullah al-Hasas lőtt a hálóba (1–1).

A kapott gól felrázta a koreai együttest, amely Li Kang In vezérletével eldöntötte a lényegi kérdéseket. A Paris Saint-Germain szélsője először 20 méterről tekert a jobb alsóba (2–1), majd a bahreini védelem eltolódását kihasználva tanári módon fejezte be a Szon Hung Min által elindított akciót a 68. percben (3–1). Dél-Korea legközelebb szombaton, Jordánia ellen lép pályára.

ÖSSZEFOGLALÓ A KÉPRE KATTINTVA!
ÖSSZEFOGLALÓ A KÉPRE KATTINTVA!

IRAK–INDONÉZIA 3–1

ÖSSZEFOGLALÓ A KÉPRE KATTINTVA!
ÖSSZEFOGLALÓ A KÉPRE KATTINTVA!

 

ÁZSIA-KUPA (KATAR)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
Dél-Korea–Bahrein 3–1
(Hvang In Bom 38., Li Kang In 56., 68., ill. Al-Hasas 51.)
JordániaMalajzia 4–0 (Al-Mardi 12., 32., Al-Tamari 18., 85. – az elsőt 11-esből)
D-CSOPORT
Irak–Indonézia 3–1
(Mohanad Ali 17., Oszama Rashid 45+7., Ajmen Husszein 75., ill. Ferdinan 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik