ANK: megsérült, kihagyja a tornát a Leverkusen ásza

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 08:07
null
Megsérült, kihagyja az Afrikai Nemzetek Kupáját a Leverkusen nigériai csatára, Victor Boniface (Fotó: Getty Images)
Kihagyja a 2024. január 13-án kezdődő, Elefántcsontparton rendezendő Afrikai Nemzetek Kupáját a német élvonalbeli Bayer Leverkusen nigériai gólvágója, Victor Boniface.

A 2023 nyaráról a kedvezőtlen időjárás miatt 2024 elejére halasztott Afrikai Nemzetek Kupáján a nigériai válogatott az A-csoportban a házigazda Elefántcsontpart mellett Egyenlítői Guineával és Bissau-Guineával került egy csoportba.

A nigériai válogatottat irányító portugál szövetségi kapitány, José Peseiro azonban nem számíthat a „szupersasok” egyik legjobbjára, az idényben minden sorozatot figyelembe véve 23 meccsen 16 gólnál és nyolc gólpassznál járó Victor Boniface-re, a német Bayer Leverkusen csatára a Reuters beszámolója szerint ugyanis ágyéksérülést szenvedett csapata hétfői edzésén, ezért ki kell hagynia az Afrikai Nemzetek Kupáját.

A 23 éves csatár már a Guinea elleni hétfői, 2–0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen sem volt tagja csapata keretének, a helyi média értesülései szerint pedig Boniface akár hat hétre is kidőlhetett.

„Sok szerencsét srácok! A legjobbakat kívánom nektek az Afrikai Nemzetek Kupáján” – írta Instagram-oldalán Victor Boniface.


A nigériai válogatottnak problémát jelenthet a leverkuseni csatár kidőlése, a nemzeti csapatból ugyanis két másik – leicesteri – támadó, Wilfred Ndidi és Kelechi Ihenacho is sérüléssel bajlódik, más kérdés, hogy a korábban leadott, még nem végleges keretben olyan támadók szerepelnek még, mint Victor Osimhen (Napoli), Samuel Chukwueze (AC Milan), Ademola Lookman (Atalanta) és Sadiq Umar (Real Sociedad).

Leverkusenből Boniface mellett még három játékos utazott el az ANK-ra, Edmond Tapsoba Burkina Fasót, Odilon Kossounou a házigazda Elefántcsontpartot, Amin Adli pedig Marokkót képviseli a kontinenstornán.

A NIGÉRIAI VÁLOGATOTT KORÁBBAN LEADOTT, 25 FŐS BŐ KERETE


AZ AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Nigéria, Egyenlítői Guinea, Elefántcsontpart, Bissau-Guinea
B-CSOPORT: Ghána, Zöld-foki-szigetek, Mozambik, Egyiptom
C-CSOPORT: Szenegál, Kamerun, Gambia, Guinea
D-CSOPORT: Algéria, Mauritánia, Burkina Faso, Angola
E-CSOPORT: Namíbia, Dél-Afrika, Tunézia, Mali
F-CSOPORT: Marokkó, Tanzánia, Kongói DK, Zambia
A csoportokból az első két helyezett mellett a legjobb négy csoportharmadik jut az egyenes kieséses szakaszba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik