Törökország: jövő keddtől folytatódnak a bajnokságok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 15:16
null
Meler csúnya monoklival a szeme alatt távozott a kórházból szerdán (Fotó: Getty Images)
Mehmet Büyükeksi, a Török Labdarúgó-szövetség elnöke szerdán bejelentette, hogy jövő keddtől folytatódhatnak a bajnoki küzdelmek az országban.

Mint beszámoltunk róla, a török bajnokságokat kedden azért függesztették fel, mert az 1–1-re végződő Ankaragücü–Rizespor mérkőzésen előbbi csapat elnöke, Faruk Koca berohant a pályára és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de az állapota nem volt súlyos, szerdán (ma) reggel már haza is engedték.

A szövetség a kormánnyal együttműködve a jövőben szigorúbb intézkedéseket– eltiltást és pénzbírságot– fontolgat a potenciális elkövetőkkel szemben. Az igazságügyi miniszter közösségi oldalán megerősítette, hogy jogszabály-módosítást terveznek a sportban elkövetett erőszakos cselekmények miatt.

A klubelnök mellett még két embert vettek őrizetbe, Koca néhány órával a letartóztatását követően lemondott posztjáról és elnézést kért a játékvezetőtől.

A Rizespor legközelebb vasárnap lépett volna pályára a Besiktas ellen, de a mérkőzést elhalasztották, a soron következő bajnokija pedig jövő csütörtökre van kiírva a kieső helyen álló Pendiksporral szemben.

A Rizespor 23 éves magyar védője, Mocsi Attila lapunknak adott interjúban elárulta, hogy élte meg a hajrában történteket, valamint hogy hogy van a nemrég megsérült bokája, és hogy reményei szerint a következő bajnokin már ott lehet a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik