MLS: a Lipcséből távozó Forsberget bejelentette amerikai klubja

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.12.16. 20:48
null
Emil Forsberggel készül a 2024-es idénykezdetre a Red Bull-konszern New York-i csapata (Fotó: newyorkredbulls.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York Red Bulls szombaton a honlapján hivatalosan is bejelentette Emil Forsberg érkezését, aki a német Bundesliga élmezőnyébe tartozó RB Leipzigtól csatlakozik új klubjához.

Emil Forsberg 2015 januárja óta szerepelt a német RB Leipzigben, amellyel kétszer nyert Német Kupát, egyszer német Szuperkupát, valamint öt idényben szerepelt a Bajnokok Ligájában, négyben pedig az Európa-ligában. A lipcsei klub története összes magyar játékosának, így Gulácsi Péternek, Kalmár Zsoltnak, Willi Orbánnak és Szoboszlai Dominiknek is csapattársa volt.

A 32 éves, 86-szoros svéd válogatott középpályás három évre szóló szerződést ír alá 2026-ig, amely opcionálisan egy esztendővel meghosszabbítható.

„A legjobbakat kívánom neked új utadon! Egy igazi legenda és egy igaz barát a kezdetektől fogva. Számos felejthetetlen pillanatot éltünk át és együtt történelmet írtunk. Hiányozni fogsz!” – búcsúzott Forsbergtől Gulácsi Péter, aki már Salzburgban is jászott együtt a svéddel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik