Labdarúgás: Indonézia ismét érdeklődik az U20-as vb megrendezése iránt

Vágólapra másolva!
2023.12.04. 09:31
Indonézia pályázni fog a 2025-ös U20-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére, annak ellenére, hogy az ideit elvette az országtól a nemzetközi szövetség (FIFA).

Az indonéz elnök, Joko Widodo hétfőn jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot fog küldeni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) és a két év múlva sorra kerülő tornát Szingapúrral közösen pályázza meg.

Az államfő bejelentése azért különösen pikáns, mert Indonézia rendezte volna az idei U20-as vb-t, de az izraeliek részvételét az országban övező politikai zűrzavar miatt a FIFA elvette a rendezés jogát az országtól. Az izraeli csapat először jutott ki a korosztályos világbajnokságra, amelyre eredetileg 2021-ben került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt két évvel elhalasztották.

Az U20-as vb-t végül május 20. és június 11. között Argentínában rendezték.

Indonézia esélyei vélhetően mindezek ellenére nem lesznek rosszak, mivel a szombaton – a németek győzelmével – zárult U17-es világbajnokságot sikerrel rendezte meg.

A labdarúgó-vb mellett egy másik nemzetközi sportesemény is elmaradt Indonéziában, ugyanis az augusztusra kiírt, 14 sportágat felvonultató Strandvilágjátékok rendezésétől, egy hónappal a rajt előtt visszalépett. A rendezők azzal indokoltak, hogy a kormány elkésett a szervezők irányában fennálló pénzügyi kötelezettségeinek teljesítésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik