Klub-vb: Az év ötödik trófeáját is a magasba akarjuk emelni – Foden

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.19. 12:12
null
Phil Foden a klubvilágbajnokságot is meg akarja nyerni a Cityvel (Fotó: Getty Images)
A japán Urava Red Diamondsszal csap össze a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City a labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében. A mérkőzés előtt az angol csapat vezetőedzője, Pep Guardiola, valamint Bernardo Silva és Phil Foden nyilatkozott a sajtó képviselőinek. 

„Kiváltságnak tartom, hogy a Manchester City története során először részt vehet a klubvilágbajnokságon, megtiszteltetés, hogy itt lehetünk. – mondta a BBC-nek Pep Guardiola. Természetesen meg akarjuk nyerni ezt a trófeát. Le akarjuk zárni ezt a ciklust azzal, hogy minden lehetséges trófeát megnyerünk. Ez az utolsó darab, amely hiányzik a kollekcióból. (…) Tisztelem az ellenfelünket, de természetesen ott akarok lenni a pénteki döntőn. A japán labdarúgás rendkívül sokat fejlődött az elmúlt tíz évben. Jelenlegi ellenfelünk kiszámíthatatlan, s rendkívül gyorsan megy át védekezésből támadásba.”

A BL-címvédő portugál középpályása, Bernardo Silva szerint csapata nincs rossz formában, csupán a szerencsével áll hadilábon.

Nem mondanám, hogy rossz formában vagyunk. Az igazság az, hogy több meccsen is frusztráltan hagytuk el a játékteret, mert egy-egy utolsó pillanatban kapott gól miatt fontos pontokat veszítettünk. (…) A klub-vb olyan sorozat, amelyet mindannyian meg akarunk nyerni. Nem tagadom, az elmúlt időszak miatt frusztráltak vagyunk, de most már ideje, hogy túltegyük magunkat rajta. (…) Az előttünk álló meccsekre koncentrálunk, mivel a cél az, hogy hazavigyük ezt a fontos trófeát” – fogalmazott Bernardo Silva.

„Az év ötödik trófeáját is a magasba akarjuk emelni licitált rá csapattársára Phil Foden. , mivel már megnyertük a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát és az Európai Szuperkupát is. (…) Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Európai Szuperkupát is csak tizenegyesekkel tudtuk megnyerni. (…) Nagyon várom a mérkőzéseket, óriási lenne, ha öt megnyert trófeával zárnánk az évet.

A Manchester City–Urava Red Diamonds mérkőzés győztese a brazil Fluminensével csap össze a klubvilágbajnokság pénteki döntőjében. A Libertadores-kupa győztese hétfőn fektette két vállra az egyiptomi Al-Ahlit.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, SZAÚD-ARÁBIA
ELŐDÖNTŐ
19.00: Manchester City (angol)–Urava Red Diamonds (japán), Dzsidda (Tv: M4 Sport)

HÉTFŐN
Fluminense (brazil)–Al-Ahli (egyiptomi) 2–0 (0–0)
Dzsidda. V:
Marciniak (lengyel)
Gólszerző: Arias (71. – 11-esből), John Kennedy (90.)

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG 2023, SZAÚD-ARÁBIA
1. FORDULÓ, december 12.
Al-Ittihad (szaúdi)–Auckland City (új-zélandi) 3–0
2. FORDULÓ, december 15.
León (mexikói)–Urava Red Diamonds (japán) 0–1
Al-Ahli (egyiptomi)–Al-Ittihad (szaúdi) 3–1
ELŐDÖNTŐ
December 18.
Fluminense (brazil)–Al-Ahli (egyiptomi) 2–0
December 19.
19.00: Manchester City (angol)–Urava Red Diamonds (japán)
A 3. HELYÉRT, december 22.
15.30: elődöntő vesztesei
DÖNTŐ, december 22.
19.00: az elődöntő győztesei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik