Elérte a Sepsi a Storck által kitűzött célt az erdélyi rangadón

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 16:00
null
Fotó: Tókos Csaba, archív<br />
A román Superliga 21. fordulójában a Hermannstadt otthonában 1–1-re végzett a Sepsi OSK.

ROMÁN SUPERLIGA
21. FORDULÓ

FC Hermannstadt–Sepsi OSK 1–1 (1–0)
Nagyszeben,
Városi Stadion, 2702 néző. V: Coza
Hermannstadt:
Cabuz – Butean, Gaman, Bejan, A. Oroian – Balaure (Antoche, 74.), Szota (Murgia, 64.), Alhassan, Jipa (Bucuroiu, 74.) – G. Iancu (Biceanu, 64.), Paraschiv (Negut, 21.). Vezetőedző: Marius Maldarasanu
Sepsi OSK: Niczuly – Kecskés (Stefan, 62.), Ninaj, Ciobotariu – Otelita, Alimi, Paun, Damascan (Varga R., a szünetben) – Stefanescu (Aganovic, 81.), Safranko (Debeljuh, 81.), Matei (Kallaku, 30). Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Jipa (6.), ill. Kallaku (80.)

A szezon során harmadszor is 1–1-re végződött Nagyszeben és Sepsiszentgyörgy erdélyi rangadója a román élvonalban, így – bár Bernd Storck győzelemi sorozata megszakadt – a székelyföldi csapat felsőházat érő helyen zárja az évet.

Storck labdabirtoklásra épülő filozófiáját ezúttal is meg tudta valósítani a Sepsi, bár ezt az Alexandru Jipa 17 méteres lövésével gyorsan vezetést szerző, majd azonnal kapuja elé húzódó hazai csapat is elősegítette. Cosmin Matei két percen belül egyenlíthetett volna, de közeli lövésébe beleért Catalin Cabuz szebeni kapus, a következő szentgyörgyi helyzetre viszont újabb félórát kellett várni, amikor Kecskés Ákos fejelt hajszállal mellé. A kizárólag kontrákra építő Hermannstadt viszont hatalmas lehetőséget puskázott el, a Niczuly Roland kapus mellett is elhúzó Baba Alhassan az oldalhálóba lőtte a labdát.

Szünet után még jobban beszorította a szebenieket a Sepsi, de Sherif Kallaku kapáslövését védte Cabuz, Pavol Safranko gólját pedig a VAR érvénytelenítette, mert a Sepsi szabálytalanul szerezte meg a labdát az akció kezdetén.

De akárcsak vasárnap Kolozsvár ellen, Kallaku most is tökéletes cserének bizonyult, és Safranko lekészítése után kapásból vágta a bal felső sarokba a labdát. A hátralevő tíz percben is ment előre a Sepsi, immár a győztes gólért, de végül csupán egy pontot vihettek haza Varga Rolandék.

PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc
Varga bal oldali, jobblábas szögletét elméri a hazai kapus, de nincs középen érkező, kissé jobbról, nyolcról jobbal meg nagyon a léc fölé lő Otelita.

90. perc Öt perc a ráadás.

85. perc Ninaj odakönyököl Negutnak, de nincs sárga lap, csak ápolás.

81. perc Adnan Aganovic és Gabriel Debeljuh be, Stefanescu és Safranko le.

Az augusztusi meccsen is Kallaku lőtte a Sepsi gólját, akkor is 1–1 lett – írja Boros kolléga Erdélyből.

80. PERC EZ MÁR ÉRVÉNYES, SHERIF KALLAKU jobbal a bal felsőbe lő az ötös jobb sarka elől. Stefanescu bal oldali beadását Safranko Kallaku elé kanalazta, aki kapásból, hét méterről lőtt a léc alá: 1–1!

77. perc Stefan ravasz csellel megy el a bal szélen a rátámadó Oroian mellett, ballal laposan középre ad, Safranko elő ment bevetődve Gaman, de nem sokkal a jobb, azaz a rövid alsó mellé. Öngólhelyzet.

A mexikói Medina és a portugál Fonseca sem lép így ma pályára.

74. perc Marius Antoche Balaurét, Cosmin Bucuroiu Jipát váltja a hazai oldalon.

73. perc De sepsis szabadrúgás, mert előtte meg őt lökték el ezek szerint.

70. PERC EGYENLŐ? Stefan remekül fut el a bal oldalon, jó a lapos beadás is, Safranko jobbal a léc alá lő. De nem gól a gól, Isnik Alimi előtte a 16-oson csúnyán odalépett Gaman bal bokájára. Ez tény. Kap egy sárga lapot is. Ez is tény.

64. perc Alessandro Murgia és Ionut Biceanu be, Szota és Iancu le. Két középpályás be, csatár és szűrő le.

62. perc Kecskés is lesérült, Florin Stefan fut be gyorsan a helyére.

60. perc Otelita jobb oldali beadását Safranko Kallaku elé teszi, aki jobbal a bal felsőbe lőne 14-ről, picit jobbról, de hatalmasat véd a hazai kapus, Cabuz.

65 százalékban a vendégeknél a labda.

55. perc Marius Stefanescu passzolna a felezőnél, de szereli őt Negut, kontra indul, Stefanescu ellöki a szélsőt, sárga lap. Csak sárga lap.

50. perc Mezőnyharccal, helyzetek, jó passzok vagy cselek nélkül, évzárós hangulatban.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Varga Roland folytatja Damascan helyén.

E párharc legjobb góllövői:
Gabriel Debeljuh 3
Pavol Safranko 3
Fülöp Lóránd 2
Yazalde 2
Florin Bejan 2

Egy kis örökmérleg: 12 találkozó, 2 szebeni és 4 sepsis sikerrel, 15, ill. 18 rúgott góllal.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Braniszlav Ninaj kap sárga lapot. Odalépett Negutnak.

Két perc a ráadás.

44. perc
Kissé jobbról, 13-ról Otelite kapura lő, de középre és félmagasan. Kapuscsemege.

A hazaiak nagy hiányzója a sérült Dragos Iancu.

39. perc Szota Mino kap sárga lapot, a japán légiós megrúgta Paunt.

36. perc MELLÉ, Kecsés hat méterről, középről milliméterekkel fejel félmagasan a bal sarok mellé, középről. Stefanescu adott be balról remekül egy kornert.

32. perc Remek, egyérintéses hazai támadás, Iancu zseniális passzát Alhassan elviszi az ötös jobb sarkánál Niczuly elől, jobbal laposan kapura lő, de ment a becsúszó Ninaj! Nem is, a labda a bal alsó mellé ment, egyébként ott lett volna a szlovák védő.

30. perc Sherif Kallaku váltja.

27. perc A remek formában lévő Matei egy csel és egy kis ütközés után a jobb combjához kap, meghúzódott ő is. Csere lesz!

61 százalékban a vendégeknél a labda.

26. perc Szota passzát nem lövi el 20-ról Jipa, Alhassan elé tolja a labdát, aki ballal lőne, de közbelép hősiesen, önmagát nem kímélve Kecskés.

Negut anno 8 meccsen 2 kanadai pontog jutott a Sepsiben.

24. perc Negut kap jó labdát a 16-oson belül balról Iancutól, de közbelép szépen Kecskés.

22. perc Nagyon kemény a meccs, nem kímélik magukat a felek.

Paraschiv valószínűleg eleve sérülten vállalta a játékot, a hétvégi, FCSB elleni meccsen sem játszott sérülés miatt – jelenti Boros kolléga.

21. perc Paraschiv éppen kicselezi a 16-os előtt Kecskést, amikor meghúzódott. Csere, Cristian Negut váltja.

13. perc Jipa bal oldali beadását Paraschiv zseniális mozdulattal a bal alsó mellé húzza 12-ről, középről. Ez Ibrahimovicnak is a dicséretére vált volna!

12. perc Vitalie Damascan kap sárga lapot dühödt reklamáéáért. A földhöz vágta Buteant, aztán a labdát.

8. perc Stefanescu emeli be a védők mögé a labdát Mateinak, aki 6 méterről kapásból ellövi, de Cabuz bele tud nyúlni, és szögletre megy a labda.

6. PERC VEZETNEK A HAZAIAK! Nem is kis góllal, kissé jobbról, 17 méterről ballal félmagasan a jobb sarokba lő ALEXANDRU JIPA, Iancu passza után. 1–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a Sepsi piros-fehér mezben és piros nadrágban.

A szebeni mérkőzésen a Sepsi szakvezetője nem számíthat két középpályásra: a CFR ellen negyedik sárgalapját begyűjtő, ezért eltiltott Ion Gheorghére, a sérülésből lábadozó horvát Adnan Aganovicra. A két erdélyi csapat immár harmadszor csap össze ebben a szezonban, korábban a bajnokságban és a kupában vívott mérkőzésük is 1-1-es eredménnyel ért véget.

„Jó erőnlét nélkül nem lehet jó focit játszani, a szünet pedig nemcsak vakáció, a profik ilyenkor is dolgoznak” – mondta Storck.

A német szakember ugyanis már a téli felkészülésről is beszélt, mondván, hogy Sepsiszentgyörgyre érkezésekor az erőnlét terén látta a legnagyobb hiányosságokat. Ezért a játékosok a rövid téli vakációra is kapnak majd feladatokat, és januárban, a törökországi Belekben zajló edzőtáborban újra felmérik majd állóképességüket.

„Kemény összecsapás lesz, a Hermannstadt közel van hozzánk, és hazai pályán biztosan nyerni akar. Mindkét csapat folytatni akarja az eddigi jó szereplését, meglátjuk, mi sül majd ki ebből. Úgy kell játszanunk, mint vasárnap a Kolozsvár ellen, ami az eddigi legjobb mérkőzésünk volt” – fogalmazott online sajtótájékoztatóján Bernd Storck, aki fontosnak tartja a pozitív évzárást, mert önbizalommal teli csapattal szeretné elkezdeni az új évet.

Az eddig mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerő német vezetőedző szerint a mérkőzés elsőszámú célja, hogy csapata az alig egy ponttal kevesebbet szerző szebeniek előtt maradjon.

Idei legnagyobb sikerének, Román Kupa-győzelemnek a helyszínén, Nagyszebenben játssza csütörtök délután az év utolsó mérkőzését a Sepsi OSK. A Bernd Storck érkezése óta megtáltosodott székelyföldi csapat két hét alatt hat helyet lépett előre a táblázaton, többek között a Hermannstadtot is megelőzve a rendkívül sűrű középmezőny élére kerülve. Az egykori magyar szövetségi kapitány szentgyörgyi munkáját pedig már a Profi Liga is elismeri: a hétvégi mérkőzéseket követően őt választották meg a forduló edzőjének. Játékosai közül pedig a CFR elleni egyenlítő gólt szerző Sherif Kallaku is bekerült a forduló válogatottjába.

A román Superliga 20. fordulójának nagy rangadóján a Sepsi OSK 2–1-re megverte odahaza a CFR-t.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A NAGYSZEBEN–SEPSISZENTGYÖRGY MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik