Vb 2026: Fofana nagy gólt lőtt, Elefántcsontpart tökéletesen rajtolt – videók

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 19:16
null
Seko Fofana (jobbra) a Seychelle-szigetek elleni múlt heti meccsen (Fotó: AFP)
Elefántcsontpart a második mérkőzését is megnyerte a 2026-os labdarúgó-világbajnokság afrikai selejtezőjében: az „elefántok” 2–0-ra verték meg Gambiát a semleges helyszínen, Tanzániában lejátszott hétfői meccsen.

 

A nyitányon a Seychelle-szigeteket 9–0-ra verő elefántcsontpartiak ezúttal két gólt szereztek: az első félidő hajrájában a Fiorentina légiósa, Christian Kouamé egy kipattanóból emelte be a vezető gólt, Seko Fofana a hajrában távolról ágyúzta be a másodikat. Az „elefántok” két forduló után hat ponttal, 11–0-s gólkülönbséggel vezetik az F-csoportot a szintén hatpontos Gabon előtt.

KOUAMÉ ÍGY SZEREZTE MEG A VEZETÉST


FOFANA GÓLJA


A múlt heti nyitányon egy pontot szerző Bissau-Guinea hétfőn hármat tett a zsákba, az egyiptomiak által tönkrevert Dzsibutit gyűrte le 1–0-ra a Svájcban légióskodó Mauro Rodrigues közeli bombájával – ezt a meccset is semleges helyszínen, Kairóban játszották le.


Libéria „igazi” hazai pályán fogadta Egyenlítői-Guineát, amely a korábbi spanyol utánpótlás-válogatott Emilio Nsue fejesével már a 9. percben vezetéshez jutott, és a második félidőben emberelőnyben játszva meg is őrizte minimális előnyét. Egyenlítői-Guinea két forduló után hibátlan, a libériaiak zsinórban az ötödik mérkőzésüket veszítették el.

Mali meglepetésre nem bírt hazai pályán a Közép-afrikai Köztársaság válogatottjával: Kamory Doumbia fejesével a házigazdák a 75. percben megszerezték a vezetést, de odaát jött Geoffrey Kondogbia, és – ugyancsak fejjel – egyenlített.



Madagaszkár vereséggel kezdte a selejtezőt, de Csád ellen hozta a papírformát: 3–0-ra megnyerte a Marokkóban lejátszott hétfői mérkőzést – igaz, két gólt is a hajrában szerzett.

 

A játéknap legfölényesebb győzelmét a kenyai csapat aratta a Seychelles-szigetek ellen – ez a meccs megint csak semleges helyszínen, az elefántcsontparti Abidjanban volt. Íme, egy gól az ötből, Masoud Juma lőtte.


LABDARÚGÓ-VB 2026, SELEJTEZŐ
AFRIKAI ZÓNA,
1. SZAKASZ
2. FORDULÓ – hétfői mérkőzések
A-CSOPORT

Dzsibuti–Bissau-Guinea 0–1
F-CSOPORT
Gambia–Elefántcsontpart 0–2
Seychelles-szigetek–Kenya 0–5
H-CSOPORT
Libéria–Egyenlítői-Guinea 0–1
I-CSOPORT
Csád–Madagaszkár 0–3
Mali–Közép-afrikai Köztársaság 1–1

Kilenc hatcsapatos csoportban oda-vissza körmérkőzést rendeznek, és a végén az első helyezettek kijutnak a világbajnokságra.

Az első kör négy legjobb csoportmásodikja mini tornán (két elődöntő, egy döntő) vesz részt, a győztes képviseli Afrikát az interkontinentális playofftornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik