NS-jótékonyság: futballtorna a déli harangszó és Hunyadi János tiszteletére

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 10:15
null
A nemzetközi torna házigazdája a Sespi OSK tulajdonosa, Diószegi Lázló (Fotó: Sepsi OSK)
A fővédnök Böjte Csaba, a védnök Bölöni László – romániai, szerbiai, magyarországi résztvevők és gyerekek ezrei a lelátón a sepsiszentgyörgyi sporteseményen.

Nemzeti hagyományunk büszkeségre okot adó ténye, hogy a déli harangszó a törökök felett 1456-ban Nándorfehérvárnál aratott győzelem tiszteletére szól minden templomban immár több mint fél évezrede. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes kezdeményezésére mostantól nemzetközi labdarúgótorna is emlékeztet majd a keresztény Európát megvédő nagy diadalra és arra, hogy a győztes hadvezért, Hunyadi Jánost egyformán tisztelik románok, magyarok, szerbek.

Az első Déli Harangszó Labdarúgó Kupát december 10-én rendezik Sepsiszentgyörgyön, a téli hideg miatt kispályán és sportcsarnokban, de a tervek szerint telt ház előtt a 3000 férőhelyes Sepsi Arénában. A játékosok és a nézők is fiatalok, gyerekek lesznek, hiszen a házigazda Sepsi OSK, a délvidéki Topolya, az erdélyi Vajdahunyad (a hunyadiak egykori otthona) és a szegedi Grosics Akadémia ifjúsági (U17-es) csapatát fogadja, a lelátót pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak lakói töltik majd meg.

Nekik szeretnének egy-egy cipősdoboznyi karácsonyi ajándékkal (édességgel, játékokkal) kedveskedni a szervezők– mondta el lapunknak Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, aki hozzátette, a második adventi gyertyát is együtt gyújtják majd meg a résztvevők. A torna fővédnöke, Csaba testvér mellett a rendezvény mellé állt és védnökként segíti Bölöni László, a legsikeresebb erdélyi magyar futballista és edző. A jövőben nyaranta és nagy pályán rendezik a tornát, amelyet mindig más résztvevő lát majd vendégül, és a kezdeményezők legközelebb terveznek bevonni belgrádi, azaz nándorfehérvári csapatot is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik