MLSZ: 71 pálya felújítása és építése kezdődött ősszel

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 12:59
null
Ősszel 71 pályát építettek vagy újítottak fel az MLSZ országos pályaépítési programjában (Fotó: MLSZ)
Hetvenegy pálya felújítása és építése kezdődött el ősszel a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési Programjának keretében, ezek közül 31 kispálya az ország legszegényebb településein létesült – számolt be róla a szervezet honlapja.

Az MLSZ kiemelte, az elmúlt bő egy évtizedben 1525 pálya épült, 2640-et korszerűsítettek és 40 stadiont adtak át. Hangsúlyozták, a beruházások fő célja, hogy a létesítmények rendszeres játéklehetőséget biztosítsanak az amatőr és szabadidős labdarúgásban résztvevő, csaknem 300 ezer játékosnak.

Kitértek arra is, hogy a szeptemberben indult Országos Pályaépítési Programban 40 pályát újítanak fel, ezek közül a kilenc-tíz éve építettek felújítása TAO-támogatásból valósul meg a tulajdonos önkormányzatok, intézmények minimális önrész vállalásával.

Balatonfüreden, Mályiban, Csomádon, Pétervásárán, Balatonfenyvesen, Tégláson, Szeged-Szőregen, Bátonyterenyén, Villányban és Nagykanizsán már használatba is vehették a megújult pályákat.

A tervek szerint a Belügyminisztériummal közös programban hátrányos helyzetű településeken 31 rekortán pályát építenek, ezek közül három – Átányon, Értényen és Gyöngyöspatán – már el is készült, de utóbbi mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat négy kispálya megépítésére pályázott négy leszakadó településen, további hét pálya kivitelezése pedig jelenleg is tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik