Gyász: elhunyt Terry Venables, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.26. 14:42
Hosszan tartó betegség után, 80 éves korában elhunyt Terry Venables, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki az 1996-os, számukra hazai Európa-bajnokságon bronzéremig vezette a „háromoroszlánosokat” – számolt be róla a Sky Sports.

 

Terry Venables (1943–2023) (Fotó: Getty Images)
Terry Venables (1943–2023) (Fotó: Getty Images)

Terry Venables játékosként több mint 500 mérkőzésen szerepelt a Chelsea, a Tottenham, a Queens Park Rangers és a Crystal Palace színeiben, a legtöbb időt a „kékeknél” töltötte, ahol hat év alatt 202 mérkőzésen 26 gólt szerzett.

A játékosként kétszeres angol válogatott labdarúgó 1976-os visszavonulása edzőként klubszinten dolgozott a Crystal Palace-nál, a QPR-nál, a Barcelonánál, a Tottenhamnél, a Middlesbrough-nál és a Leedsnél, míg válogatott szinten 1994 és 1996 között volt az angol nemzeti csapat szövetségi kapitánya, melyet az 1996-os, szigetországi Európa-bajnokságon harmadik helyig vezetett.

Venables az Eb-bronz után volt még az ausztrál nemzeti csapatnál is dolgozott, 2006-ban pedig másodedzőként tért vissza az angol válogatotthoz egy évre.

Venables a Barcelonával spanyol bajnokságot és kupát, a Tottenhammel FA-kupát nyert.

Családja közölte, Venables szombaton hosszan tartó betegség után hunyt el. A Tottenham az Aston Villa elleni bajnokin egy perces tapssal emlékezik korábbi szavezetőjére.

Terry Venablesre egy perces tapssal emlékeznek a Tottenham–Aston Villa bajnoki előtt (Fotó: Getty Images)
Terry Venablesre egy perces tapssal emlékeznek a Tottenham–Aston Villa bajnoki előtt (Fotó: Getty Images)

ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ
15.00:
Tottenham–Aston Villa (Tv: Match4)
17.30: Everton–Manchester United (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik