Superliga: felfüggesztették a Sepsi bajnokijának videobíróját és segítőjét

Vágólapra másolva!
2023.10.23. 12:47
null
A televíziós közvetítésből kiragadott felvétel (Fotó: Digi Sport)
Mint ismert, 1–0-ra kikapott az újonc Poli Iasi (Jászvásár) vendégeként a Sepsi OSK a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 7. fordulójában, így a szentgyörgyiek egymás után hatodik bajnokijukat veszítették el. A találkozót az E-Népújság szerint több megkérdőjelezhető játékvezetői ítélet is befolyásolta, a videobírót, valamint segédjét felfüggesztették.

 

A 81. percben a Sepsi OSK egyenlített az újonc jászvásáriak vendégeként, a gólt a játékvezető ELŐSZÖR megadta, ezt követően viszont ellenőrizték azt a videobíró-szobában, ám a lesvonal behúzásánál figyelmen kívül hagytak egy védőt, akinek lábai között haladt át a lesvonal. Az esetet a játékvezető öt percig ellenőrizte (annak ellenére, hogy ilyen objektív esetnél ritkán szoktak kimenni a képernyőhöz), majd visszavonta a Sepsi találatát, így a szentgyörgyiek 1–0-s vereséget szenvedtek, s egy ponttól elestek.

„Elnézést kérünk a videobíró és a segéd-videobíró hibájáért, akik nem jól jelölték meg az utolsó előtti védőt. Mindkettejüket felfüggesztettük” – idézte a Központi Játékvezetői Testület Poli Iasi–Sepsi OSK mérkőzés kapcsán tett közleményét a lap, amely szerint a játékvezetőknek nem ez volt az egyetlen furcsa, megkérdőjelezhető döntésük.

A Sepsi OSK október 23-án, hétfőn a Botosani vendégeként törheti meg hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. Az E-Népújság szerint az eredmények függvényében a Sepsi kedden dönthet Liviu Ciobotariu vezetőedző leváltásáról.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

ROMÁN SUPERLIGA
A 7. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Poli Iasi–Sepsi OSK 1–0 (Luis Phelipe 48.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik