U21-es Eb: Spanyolország kiütötte Ukrajnát, és döntős

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.05. 22:49
null
Antonio Blanco (6) és Abel Ruiz (9) is bevette az ukránok kapuját (Fotó: AFP)
Spanyolország a csoportkörben még nem, az elődöntőben már le tudta győzni (5–1) Ukrajnát az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így bejutott a torna döntőjébe.

 

Izgalmas első félidőt láthattak a bukaresti Superbet Arénába kilátogatók, az U21-es Európa-bajnokság B-csoportjában egyszer már találkozó Spanyolország Ukrajnával játszott a torna második elődöntőjében.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első góljára: csakúgy, mint a 2–2-re végződő csoportmeccsen, most is az ukránok szereztek vezetést. A 13. percben Mihajlo Mudrik kapott remek hosszú labdát a bal oldalon, a tizenhatoson belülre lépve az alapvonal felé kicselezte a védőjét, és befelé passzolt. A labdára Artem Bondarenko érkezett üresen, és bevette Arnau Tenas kapuját.

Sokáig nem tartott az ukrán előny, négy perccel később a spanyolok is betaláltak, Abel Ruiz egyenlített, aki a csoportmeccs után ismét gólt lőtt a sárga mezeseknek. A félidő közepén a vezetést is átvették a spanyolok, Oihan Sancet szerzett gólt.

A fordulás után már majdnem az első támadásból gólt értek el az ukránok, azonban ahelyett, hogy egyenlítettek volna, a 54. percben kétgólos hátrányba kerültek. Ruiz rabonás passzal tette vissza a labdát a tizenhatoson belülről kifelé, s mivel két ukrán védő sem volt biztos a dolgában, Antonio Blanco a kapuba talált. Aimar Oroz is feltette magát az eredményjelzőre, az Osasuna játékosa nem sokkal becserélése után, a tizenhatos sarkáról eleresztett lövéssel szerezte meg a negyedik spanyol gólt.

Itt sem volt azonban megállás, Sergio Gómez gondoskodott arról, hogy csatlakozzon csapattársához, Ruizhoz a góllövőlista élén (mindketten három gólnál és két gólpassznál járnak). A Manchester City fiatalja a bal oldalon vezetett támadás után kapta meg üresen a labdát a tizenhatos jobb oldalán, és ballal hibátlanul tekert a hosszúba, beállítva a kiütéses, 5–1-es végeredményt.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

Spanyolország–Ukrajna 5–1
(A. Ruiz 17., Sancet 24., Blanco 54., Oroz 68., S. Gómez 78., ill. Bondarenko 13.)
KORÁBBAN
Izrael–Anglia 0–3
(Gibbs-White 42., C. Palmer 63., Archer 90.)

DÖNTŐ
Szombat, 18.00:
Spanyolország–Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik