Edzősors: Adrian Mutu Azerbajdzsánban kapott munkát

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 21:18
null
Adrian Mutu lett a Neftci vezetőedzője (Fotó: Getty Images)
A kilencszeres azeri bajnok és hatszoros kupagyőztes Neftci hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a 77-szeres román válogatott Adrian Mutu lett a bakui csapat vezetőedzője.

 

A játékosként többek között Olaszországban az Internél, a Veronánál, a Parmánál, a Fiorentinánál, a Juventusnál és Angliában a Chelsea-nél is futballozó Mutu 2016-os visszavonulása után is maradt a labdarúgás mellett, előbb a Dinamo Bucuresti elnöke volt, majd a román válogatottnál dolgozott. Mutu 2018-ban tért vissza az oldalvonal mellé, s 11 mérkőzésen vezette az FC Voluntarit , majd 2019-ben a szaúdi Al-Vahda nevezte ki, de csak fél évig volt a klubnál és meccsen nem is irányította a csapatot.

A 44 éves Mutu ezt követően 2020 januárjában a román U21-es válogatott szövetségi edzője volt, ahonnan szűk másfél év után távozott és az FC Universitatea Craiova vezetőedzője lett, melyet 12 meccsen irányított, 2022 márciusában az FC Rapid Bucuresti nevezte ki, melyet egészen 2023 júliusáig vezetett, de nem maradt a csapatnál.

Mutu nem maradt sokáig munka nélkül, ugyanis két évre szóló szerződést kötött az azeri Neftcivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik