Videó: Lionel Messi profi pályafutása leggyorsabb gólját szerezte

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.15. 15:39
null
Lionel Messi pályafutása leggyorsabb gólját szerezte az ausztrálok ellen (Fotó: Getty Images)
A hétszeres aranylabdás Lionel Messivel felálló argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést játszott Kínában Ausztrália ellen. A PSG-től távozó klasszist bár a reptéren a határőrök feltartóztatták, ez a közjáték sem zavarta meg, s a felkészülési mérkőzésen már 1 perc 19 másodperc után betalált, ezzel a mostani profi karrierje leggyorsabb gólja – és nem is akármilyen.

 



Az argentinok nem bízták a véletlenre a felkészülési mérkőzést és Lionel Scaloni szövetségi kapitány a Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – De Paul, Fernández, Mac Allister – Di María, Messi, N. González kezdőt küldte a pályára, így nem csoda, hogy Messi már hamar előnyhöz juttatta övéit. Ráadásul később pedig még Giovanni Lo Celso, Alejandro Garnacho, Leandro Paredes, German Pezzella és Guido Rodríguez is pályára lépett.

Az ahora.com összegzése szerint Messi eddigi leggyorsabb gólját még 2018-ban szerezte, amikor az FC Barcelona játékosaként két perc hat másodperc után vette be a Chelsea kapuját, míg az argentin válogatottban a 2014-es világbajnokságon Nigéria ellen két perc 46 másodperc után volt eredményes.

Messi így az első percet leszámítva már minden lehetséges játékpercben szerzett gólt pályafutása során, ráadásul az argentin válogatottban egymás után hetedik meccsén volt eredményes.

 

 

Az ausztrálok a folytatásban sem tudták felvenni a versenyt az argentinokkal, akik végül Pezzella 68. percben szerzett góljával nyertek 2–0-ra.

Az argentinok egyébként még Indonéziában is játszanak egy felkészülési mérkőzést, de ezt Messi kihagyja.

A két válogatott egyébként legutóbb a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében csapott össze egymással, amikor a dél-amerikaiak Messi és Julián Álvarez góljaival nyertek 2–1-re.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, Kína, Peking
Argentína–Ausztrália 2–0 (Messi 2., Pezzella 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik