Labdarúgás: csíkszeredai siker az I. Zakariás-kupán

Vágólapra másolva!
2023.06.17. 22:23
null
A győztes csíkszeredaiak
Nagy siker volt a hagyományteremtő szándékkal életre hívott gyerektorna, az erdélyiek a döntőben a munkácsiakat győzték le.

 

Sok néző előtt, nagyszerű hangulatban rendezték meg Budafokon, a BMTE Promontor utcai stadionjában az U12-es korosztálynak kiírt I. Zakariás-kupát, amelyen hat plusz egy fős csapatok játszottak kétszer 12 perces mérkőzéseket.

Az Aranycsapat budafoki nevelésű fedezetének, Zakariás Józsefnek – akinek jövő tavasszal lesz születésének századik évfordulója – emlékére hagyományteremtő szándékkal életre hívott megméretésen három anyaországi és öt külhoni csapat vett részt.

A pénteki és szombat délelőtti csoportmeccsek után a szombat délutáni helyosztó úgy alakult, hogy az első öt helyen éppen a külhoni együttesek végeztek, a döntőben a Csíkszereda 2–1-re győzte le a Munkácsot.

Érzelmek a döntő után
Érzelmek a döntő után

A helyosztó további eredményei: Topolya–Szatmárnémeti 1–0 (a 3. helyért), DAC–Budafok 2–1 (az 5. helyért), Soroksár–ESMTK 4–1 (a 7. helyért).

A trófeát és az érmeket dr. Szilágyi Kristóf, a sportállamtitkárság sporttudományi és támogatási programokért felelős főosztályvezetője adta át.

A dobogósok
A dobogósok

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik