FIFA: Vinícius lesz a vezetője a rasszizmusellenes bizottságnak

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.15. 15:56
null
Gianni Infantino Viníciust kérte fel a rasszizmusellenes bizottság vezetésére (Fotó: Facabook/Confederacao Brasileiro de Futebol)
Rasszizmusellenes bizottságot hoz létre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – mondta el a Reutersnek Gianni Infantino, a nemzetközi szervezet elnöke.

A bizottság rasszista inzultust elszenvedett játékosokból fog állni, és szigorúbb büntetéseket javasol majd a FIFA-nak. Az új testület vezetője a Real Madrid brazil szélsője, Vinícius Júnior lesz.

„Megkértem Viníciust, hogy álljon ennek a csoportnak az élére, szigorú büntetéseket fog javasolni. Ezeket az intézkedéseket világszerte mindenhol be fogjuk vezetni – fogalmazott Gianni Infantino.Drasztikus és kemény büntetéseket vezetünk be, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljunk a rasszizmussal. Ezt nem tolerálhatjuk tovább. A FIFA elnökeként szükségét éreztem annak, hogy személyesen beszéljek erről Viníciusszal.”

Mint ismert, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában megrendezett Valencia–Real Madrid mérkőzésen hazai szurkolók egy csoportja huhogással próbálta kizökkenteni a fővárosiak brazil játékosát, aki később piros lapot kapott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik