Egy pontot szerzett a Sepsi a román fővárosban

Vágólapra másolva!
2023.05.12. 19:30
A román Superliga rájátszásának 8. fordulójában a Sepsi gól nélküli döntetlent játszott a fővárosi Rapid otthonában.
Fotó: Rapid 1923
Fotó: Rapid 1923
Fotó: Rapid 1923
Fotó: Rapid 1923
Fotó: Rapid 1923

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
Rapid Bucuresti–Sepsi OSK 0–0

Bukarest, Superbet Arena, 11 500 néző. Vezette: Andrei
Rapid: H. Moldovan – Onea, Sapunaru, D. Grigore, Junior Morais – Emmers ( Ionita II, a szünetben), Käit, Albu – Sefer (Panoiu, 68.), Dugandzic (Luckassen, 87.), Bamgboye. Vezetőedző: Adrian Mutu
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Ispas – Stefanescu, Papa (Paun, 84.), Francisco Júnior (Jonathan Rodríguez, 83.), Matei – Tudorie, M. Rondón (Varga R., 83.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi

Miután az alapszakaszban oda-vissza kikapott a Rapidtól, a román élvonal rájátszásában másodszor is pontot szerzett a bukaresti csapattól a Sepsi OSK.

Helyzetekben szegény, lassú és töredezett futballt játszott a két csapat az első félidőben, a Rapid hiába birtokolta jóval többet a labdát, kapura sem lőtt az első 40 percben. A Sepsi támadásai már élesebbek voltak az elején, de Marius Stefanescu léc alá tartó lövését védte Horatiu Moldovan, a szentgyörgyi szélső kiugrása után pedig a hazai balhátvéd Júnior Moraisról pattant a kapu mellé a labda.

A Sepsi négy szögletet is lőhetett az első negyedórában, utána viszont a Rapid taktikai faultjai időben megállították a vendégek kontrát.

Szünet után már felpörgött az iram, a bukaresti átlövések közül Antonio Sefer kísérlete már védenivalót is adott Niczuly Rolandnak. A Sepsi viszont már nem tudta végigvinni kontráit, egyedül Stefanescu újabb lövése járt közel a kapuhoz, mert az egyedül kapura törő Alexandru Tudoriét beérték bukaresti védők. A Rapid a korábbiaknál is jobban kapujának szegezte a Sepsit, de Stefan Panoiu távolról, majd közelről sem tudott túljárni Niczuly eszén.

Az utolsó tíz percben viszont kijött a szorításból a Sepsi, Mario Rondón csak centikkel maradt le egy kapu elé belőtt labdáról. Az igazi meccslabdát viszont a Rapid cserecentere, Kevin Luckassen hagyta ki a legvégén – így az idei rájátszásában először idegenben szerzett pontot a székelyföldi csapat.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Panoiu passzával elmegy a jobb szélen Luckassen, kissé jobbról, tíz méterről a jobb, azaz a túlsó alsó sarok mellé lő!

Négy perc a ráadás.

Luckassen: 31 meccs a Sepsiben, 6 góllal és 2 gólpasszal.

85. perc Safranko kihagy egy helyzetet, de les. Kevin Luckassen be, Dugandzic le, ékcsere.

83. perc A Rodríguezt lekönyöklő Marko Dugandzicnak sárga lap.

83. perc Jonathan Rodríguez és Varga Roland be, Júnior és Rondón le.

82. perc Niczuly! Morais balról Panoiu elé passzol, aki bal külsővel a jobb sarokba lőne félmagasan, 18 méterről, de hatalmasat véd Niczuly!

79. perc Morais távoli lövése nem veszélyes.

77. perc Bamgboye visszagurítását ballal a bal alsóba lőné Panoiu, 18 méterről, középről... egy védőn is megpattan a labda, de Niczuly vetődve eléri azt a bal alsó sarok előtt!

74. perc Nicolae Paun be, Papa le.

73. perc Alexandru Albu, előtte Enriko Papa kap sárgát belemenésért..

70. perc Panoiu Bamgboye beadását a bal sarok mellé vágja ballal 15-ről, középről.

A mérkőzés különleges Cristiano Bergodi számára, aki két idényben, 2007–2008-ban (13 meccsen nem szenvedett vereséget) és 2014–2015-ben edzősködött a Rapidnál, amely a legutóbbi kupáját is az olasszal nyerte. 2007-ben egy román Szuperkupát.

68. perc Sefer le, Stefan Panoiu be, szélső helyett középső középpályás. Tudoriét meg Pavol Safranko váltja. Ékcsere.

63. perc Matei paszát kissé balról ballal a jobb, azaz a hosszú sarok mellé nyesi Stefanescu.

59. perc Papa kap egy sunyi könyököst a hasára, ápolás.

57. perc Tudorie helyzetben, de nem lő tízről ballal, keresztez aztán szépen Sapunaru, a 36-szoros román válogatott bekk. Aki 39 éves, egykoron játszott az FC Portóban is.

50. perc Bamgboye balról középre passzol, Sefer ballal 18-ról kapura lő, Niczuly kiváló vetődéssel eléri a labdát a jobb alsó előtt.

49. perc Sefer-szabadrúgás jobbról, az 50 fős Sepsi-táborral szemben, ballal a bal alsó mellé lő 24 méterről, kissé jobbról.

46. PERC FOLYTATJUK!

Emmers az Intertől érkezett, Ionita I nem is olyan régen visszavonult, rapidos volt ő is.

46. perc Emmers le, Alexandru Ionita II be.

Luckassen most a Rapid játékosa, de a 2 gólját a Sepsi színeiben lőtte tavaly.

E PÁRHARC LEGJOBB GÓLLÖVŐI:
Marko Dugandzic 3
Kevin Luckassen 2
Marius Stefanescu 2
Alexandru Ionita II 2


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Helyzet, de Bamgboye beadása után Sefer nem lő ballal 10-ről, majd éles szögből ballal bead... blokkol Balasa.

41. perc Rossz beadások mindkét oldalon. A két csapat előző 7 meccséből 4-et elbukott a Sepsi, kétszer ikszelt.

38. perc Fegyelmezetten bekkel a Sepsi, esélye sincs a gólszerzésre a Rapidnak, a szurkolóit ez nem zavarja, igen lelkesek.

30. perc Mezőnyharc. Előző 30 meccséből 1 kivétellel mindig eredményes volt a Rapid, 15-ször legalább 2 gólt szerzett.

27. perc Albu visszahúzza Júniort, de sárga lap nincs. Bamgboye belerúg Stefanescuba.

Felépült az egyszeres francia U21-es válogatott, PSG-nevelés szélső Hervin Ongenda erre a meccsre, a mai lehet a 4. meccse a Rapidban. A télen érkezett. Egyik testvére a Nantes, a másik a Nantes és a Benfica neveltje, de nagyon úgy néz ki, elkallódtak mára a húszas éveik derekára, jelenleg csapatuk sincs.

22. perc Tudorie emel Stefanescu elé, aki remek levétellel megindul, de Morais megelőzi őt, eléáll, Moldovan kapus kivetődve felszedi előle a labdát.

18. perc Bamgboye megindulna a bal szélen, de közbelép Ninaj.

Mindössze két vereséget szenvedett el Giulesti csapata hazai pályán ebben a szezonban, 12 győzelem és négy döntetlen szerepel még a neve mellett a statisztikákban.

64 százalékban a hazaiaké a labda.

Raducanu a román foci nagy bohóca volt, kapusként lőtt 7 gólt a bajnokságban, és még lesen is kapták egy alkalommal, ami kapusnál ritkaság – jelentik a helyszínről.

12. perc Matei szögletét Rondón a léc fölé fejeli, de közbeért egy védő is az ötösön. Papa jobb oldali beadását Tudorie 13-ról nagy erővel a bal sarok mellé fejeli.

11. perc NINCS BENT, Stefanescu megindul Matei remek indításával, ballal 10-ről, középről a jobbra kivetődő kapusba lő.

8. perc Cristian Sapunaru odarúg Tudoriének a felezőnél, sárga lap.

7. perc Morais mellől Stefanescu kissé jobbról, 13 méterről ballal kapura lő, véd a léc alatt szép robinzonáddal Moldovan.

Igen, az a Bamgboye, a télen 100 ezer euróért adta el őt ide a Vidi. 5 meccsen 2 kanadai pontig jutott.

3. perc Ciobotariu odalép Mabgboyének, de nincs sárga lap.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak bordó mezben, a vendégek tiszta fehérben. Rengeteg néző. Necula Raducanut, az 1970-es vb-n is szereplő volt Rapid-kapust köszöntötték a mérkőzés előtt. 61-szeres válogatott.

Tudja ezt Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője is, aki szerint semmit sem jelent, hogy a rájátszásban egyszer már legyőzték a fővárosi együttest. „Sebzett vad most a Rapid, és mindenki tudja, milyen hangulat vár ránk a Giulesti-stadionban, ahol a közönség igazi tizenkettedik játékos. A FCSB-től kikaptunk ugyan, de a hozzáállással nem volt gond. A kupadöntő előtti mérkőzéseink is fontosak, elsősorban a morál szempontjából jönne jól egy pozitív eredmény” – mondta az olasz szakember, aki az ezt lehetővé tevő posztokon forgatni tervezi játékosait.

Miközben a Sepsi már biztosan a hatodik helyen végez a bajnokságban, az előtte álló Rapidnak még a dobogóra is van esélye – ehhez azonban öt pontot kellene behoznia az utolsó három fordulóban. A vasutascsapat azonban a szezon legnagyobb pofonja (7-2-es vereség a listavezető Farullal szemben) után érkezik, és saját közönsége előtt mindenképpen javítani szeretne.

Alig négy nap után visszatér Bukarestbe a Sepsi OSK, hogy a FCSB után a Rapiddal is megmérkőzzön a román Superliga felsőházi rájátszásában. A szentgyörgyi szurkolók számára azonban nemcsak ezért lesz fontos a mai nap, hanem mert a klub is pénteken kezdi el árulni a számára biztosított belépőket a május 24-i Román Kupa-döntőre.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RAPID–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik