Fortuna Liga: Egyértelműen büntető járt volna a DAC-nak! – Szabó Zsolt

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 08:26
null
Szabó Zsolt szerint a pozsonyiaknak többet engedett meg a játékvezető (Fotó: Szabó Miklós)
Számtalan erősen vitatható játékvezetői ítélet volt a DAC–Slovan mérkőzésen (2–3), de a legemlékezetesebb mégis az, amikor a 60. percben Filip Glova annak ellenére nem adott tizenegyest a hazaiaknak, hogy még szabad szemmel is jól látszott: Lucas Lovat kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül.


„Az alapján, amit a tévéközvetítésben látni lehetett, azt a felvételt vissza sem játszották a játékvezetőnek a VAR-szobából, amelyen tökéletesen látszott a kezezés – mondta megkeresésünkre Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető.

„Nem is értem, miért azokat a képkockákat mutatták meg a pálya szélén lévő monitoron, amelyekből valóban nem lehetett egyértelműen állást foglalni. Az élő televíziós közvetítésben viszont volt perdöntő felvétel, az alapján minden kétséget kizáróan büntetőt kellett volna adni.”

Az egész mérkőzés bíráskodására összességében Szabó Zsolt diplomatikusan annyit mondott: „Olyan érzésem volt, hogy a Slovan játékosainak több mindent engedett meg a játékvezető. Gondoljunk csak a mindent eldöntő büntető utáni viselkedésre…”

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
DAC 1904–Slovan 2–3 (1–1)
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 12 211 néző. Vezette: Glova
Gólszerző: Krsztovics (5.), Ramadan (80.), ill. Lovat (41.), A. Green (74.), Weiss (90+4. – 11-esből)
Kiállítva: Weiss (98.)

Az élcsoport:
1. Slovan 66 pont
2. DAC 61 pont
3. Spartak Trnava 46 pont

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik