DAC: Kalmárék edzője óriási szégyenről beszél, de biztos abban, egyszer bajnok lesz a klub!

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 11:16
Történetének egyik legfontosabb mérkőzésén hazai pályán 3–2-re kikapott a DAC a Slovantól, ezzel a pozsonyiak gyakorlatilag megnyerték a bajnokságot is. A találkozó után a két vezetőedző feszült hangulatú sajtótájékoztatót tartott. Nézze meg az NSO Tv videóján!

A két vezetőedző feszült hangulatú, az NB I-es szokásokkal ellentétben közös (és a nálunk megszokottnál jóval hosszabb) sajtótájékoztatót tartott a mérkőzés után, amit ellentétesen láttak, főleg, a játékvezető ténykedését.

A Slovan Bratislava trénere, Vladimír Weiss a meccs színvonala mellett a hangulatot is dicsérte, aztán kitért a fia esetére, aki belőtte a mindent eldöntő büntetőt, majd az ünneplése miatt második sárga lappal kiállították, és még a magyar szurkolóknak is bemutatott.

„Nyilván a fiam két sárga és a piros lapja felesleges volt. Kicsit kockáztattam azzal, hogy beküldtem a meccs végére, mert még nincs teljesen rendben, de az volt a cél, hogy a különbséget hozza, és ez sikerült neki. Nem egyszerű a ráadásban kettő-kettőnél tizenegyest rúgni, ez sikerült, ehhez gratulálok neki, amit utána csinált, ahhoz nem, ezt még megbeszélem vele.”

A DAC vezetőedzője, Adrián Gula is remek meccset látott, ugyanakkor szerinte nem véletlen, hogy veresége ellenére csapata vastapsot kapott a 12 ezer szurkolótól.

„Valószínűleg ez a legnagyobb elismerés a labdarúgásban. Mindenki nagyon várta ezt a meccset, óriási foci volt, olyan DAC-ot látott mindenki, amely az első perctől az utolsóig teljes erőbedobással harcol. Óriási szégyen, hogy egy ilyen meccs után a bíróról kell beszélnünk! Tudom, hogy a legmagasabb szinten, még a Bajnokok Ligájában is történnek hibák, de ha ott a lehetőség megnézni videón, és utána azt mondja, hogy nem, akkor ez számomra elfogadhatatlan.”

Ezután Martin Dohál játékvezetőt hozta szóba, akit 6 meccsre tiltottak el, miután szlovák labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága szerint márciusban a Besztercebánya ellen két esetben is a DAC javára tévedett (a találkozó után halálos fenyegetéseket is kapott).

Dohál játékvezetőt feláldozták, valószínűleg valahol az Alcatrazban bűnhődik. Tényleg szégyen, hogy egy ilyen szuper mérkőzés után egyetlen személyről kell beszélni. De beszélnünk kell róla, és meg kell mutatni, nem úgy, mint amikor a riválisaink meccsei után nem mutatnak meg egyetlen kétes szituációt sem. Ez az, ami nagyon fáj, amiért nagyon haragszom. Tényleg nagyon jó mérkőzés volt, óriási hangulatban, nagyon hálásak vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy ezt a bajnoki címet ide fogjuk hozni Dunaszerdahelyre, de azt is tudjuk: ahhoz az kell, hogy legalább hat-hét ponttal többet szerezzünk. Ma is gondokkal küzdöttünk, ennek ellenére a maximumot nyújtotta a csapat, nem is tudom, min lehetett volna még változtatni. Ma is bebizonyosodott, hogy Dunaszerdahelyen mindenki imádja a focit, imádja a DAC-ot, imádja a klub színeit. Nagyon bízom benne, meg vagyok győződve róla, hogy össze fogjuk ezt hozni, és mindent bele fogunk adni, hogy ez így legyen.”

Miután befejezte, nem mindennapi dolog történt: a jelen lévő felvidéki és anyaországi újságírók óriási tapsban részesítették a szakembert, amivel Weiss nem igen tudott mit kezdeni. Ezért, bár Gula kapott kérdést, mégis ő kért szót, hogy elmondja, szerinte nem a játékvezető ténykedése miatt győzött csapata.

„Én a szezon során egyszer sem nyilatkoztam a játékvezetőkről, sem a mi meccseink után, sem azok után, ahogy a DAC meccsei lezajlottak. Elég megnézni, hányszor fejezte be a DAC a meccseit emberelőnyben. Valamikor itt játszottam, abszolút szeretem ezt a klubot. Tisztelem a sportigazgatót és a tulajdonost is, aki jó barátom. Ahogy eddig, ma sem fogok a bírókról beszélni. A mai meccset nem a bíró döntötte el, hanem az, hogy a három gólunk mellett még három óriási helyzetünk is volt, úgyhogy ezt a hazai vereséget a játékvezetőre fogni szerintem nem megfelelő. Számára is nehéz meccs volt, én is sok döntésével elégedetlen voltam.”

Gula ehhez még annyit tett hozzá a feszült hangulatban, hogy ellenfelét tiszteli, de a véleményét akkor is el kellett mondania.

„Nem az én stílusom, de ma ezt meg kellett tenni. Ettől még nem változik a véleményem a vezetőedzőről, illetve a Slovan minőségéről, egy nagyon erős csapat. De nagyon szomorú dolog, hogy egy ilyen meccs után erről kell beszélni, ahelyett, hogy a taktika lenne a téma.”

KALMÁR: SOKAN NEM AKARJÁK, HOGY OLYAN CSAPAT LEGYEN BAJNOK, MINT MI

KÓSTOLJON BELE A PARÁDÉS HANGULATBA

ÍGY SZÓLT A NÉLKÜLED

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
DAC 1904–Slovan Bratislava 2–3 (1–1)
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 12 211 néző. Vezette: Glova
DAC:
Petrás – Alex Pinto, Kruzliak, Brunetti, Andzouana (E. Davis, 11.) – Nebyla, Kácer, Kalmár Zs. – Blackman (Ramadan, a szünetben), Krsztovics, Veselovsky (Niarhosz, 77.). Vezetőedző: Adrián Gula
Slovan: Trnovsky – Medvedev, Kasia, De Marco, Lovat – Kucka, Csakvetadze (Barszegjan, 89.), Kankava – Csavrics (Zmrhal, 83.), Abubakari (Weiss, 89.), A. Green. Vezetőedző: id. Wladimír Weiss
Gólszerző: Krsztovics (5.), Ramadan (80.), ill. Lovat (41.), A. Green (74.), Weiss (90+4. – 11-esből)
Kiállítva: Weiss (90+8.)

Az élcsoport: 1. Slovan 66 pont, 2. DAC 61 pont, 3. Spartak Trnava 46 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik