Liga 2: győzelemmel búcsúzott közönségétől az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.04.29. 13:24
null
Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda
Megnyerte utolsó hazai mérkőzését a román másodosztály alsóházi rájátszásában az FK Csíkszereda, így a zárófordulóban a csoportgyőzelemért játszhat Sellenberk ellen. A szombati vendég Unirea Slobozia a székelyföldiekhez hasonlóan a Liga 2 csalódott csapatai közé tartozott, hiszen csak az alapszakasz legvégén csúszott ki a felsőházat érő helyekről – a rájátszásban viszont képtelen nyerni.

 

Az első perceket Slobozia uralta, de tíz perc után már jöttek a csíki helyzetek is. Dino Stancic öt méterről sem fejjel, sem lábbal nem találta el a kaput, a két helyzet között viszont Veres Szilárd nem hibázott: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után 14, méterről, laposan vágta a hálóba Marvin Schieb jobbról beadott labdáját.

A vendégek főleg Denis Milotin-Carciag révén próbálkoztak, de Gyenge Szilárdnak csupán egyszer kellett védenie egy középre tartó lövést. Ciprian Rus nehéz szögból csak kevéssel lőtt a szeredai kapu fölé, az FK viszont ismét betalált: Soufiane Jebari indította Schiebet, aki lefutotta védőjét, és az ötös jobb sarkától, estében a hosszú alsóba lőtt.

Szünet után is folytatódott a nyíltsisakos játék, Slobozia ezúttal Ionut Coada révén tesztelte Gyengét. Jóval több dolga akadt azonban a vendégek kapusának, aki előbb Peter Gál-Andrezly áltlövését hárította, majd két perc alatt háromszor is bravúrral védte Stancic lövését, majd Kelemen Dávid két próbálkozását. A harmadik csíki gólt végül a cserejátékosok hozták össze, Csiszér Balázs szöglete után az alig három perce beállt Jelena Richárd fejelte a jobb alsó sarokba a labdát. A legvégén egy szabadrúgás utáni fejessel Ionut Dinu még szépített, de a két csapat egymás elleni találkozóin először hazai győzelem született.

ROMÁN LIGA 2
PLAYOUT, A-CSOPORT
6. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Unirea Slobozia 3–1
(Veres 15., Schieb 41., Jelena 79., illetve Dinu 90+3.)

Az állás: 1. Selimbar 36 pont, 2. Csíkszereda 36, 3. Slobozia 34.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik