Fortuna Liga: Kalmár gólt szerzett a Slovan ellen, mégis dühös volt

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.04.10. 17:33
null
Kalmár Zsolt szerint nincs idő a sebek nyalogatására, pénteken új mérkőzés vár a csallóköziekre (Fotó: Földi Imre)
Közel állt a Dunaszerdahely ahhoz, hogy újabb lépést tegyen a bajnoki cím megszerzése felé. A Fortuna Liga csúcsrangadóján Kalmár Zsolt remek gólja után vezetett a csallóközi együttes, de a Slovan négy perc alatt megfordította a találkozót, és 2–1-re győzött, így három pontra csökkent a DAC előnye a tabella élén.

 

„Hát kicsit nehéz volt idegekkel bírni nyilatkozta aNemzeti Sportnak közvetlenül alefújás után Kalmár Zsolt, adunaszerdahelyiek csapatkapitánya. – Nagyon jó meccset játszottunk, mindkét csapat próbálta játszani afocit. Irányítottuk az első félidőt, kialakítottunk két-három jó helyzetet, melyekből gólt szerezhettünk volna. Amásodik félidő eleje meleg volt, nyomtak ahazaiak, de ezután kijöttünk aszorításból, és megszereztük avezetést.”

A magyar válogatott középpályás, aki amezőny egyik legjobbja volt, idénybeli nyolcadik gólját szerezte aFortuna Ligában, remek támadás végén atizenhatosról vágta alabdát abal felső sarokba. Avendégöröm csak nagyon rövid ideig tartott, mivel aSlovan mindössze négy perc alatt fordítani tudott. „Sajnos nem tudom, mi történt. Lehet, mentális blokk alakult ki. Két beadás után kaptunk gólt, pedig erre külön készültünk. Tudtuk, hogy ahazaiak folyamatosan nyomják be alabdákat középre, és ebből próbálnak helyzeteket kialakítani. Dühösek vagyunk, mert meglehetett volna ez ameccs. Fel kell emelnünk afejünket, hisz már pénteken ismét pályára lépünk” – folytatta Kalmár.

Nem mehetünk el szó nélkül Peter Královic játékvezető teljesítménye mellett. Nagyobb hibát nem követett el, de sok aprót igen, amivel kivívta a vendégcsapat ellenszenvét. Többek között négy percet hosszabbított az első félidőben, amikor többségben a vendégek térfelén volt a labda. Még negyven másodperc volt hátra a ráadásból, amikor Kalmár Zsolt szerzett labdát, több játékossal meglódultak a sárga mezesek, mire a játékvezető gyorsan lefújta az első félidőt. A dunaszerdahelyi csapatot irányító Adrián Gulának már az első beszólása után sárga lapot mutatott fel, ellenben a hazaik mesterét, Vladimír Weisst nem fegyelmezte, holott az többször is a pályára berohanva méltatlankodott. A kétes szituációknál pedig a legtöbb esetben a hazaiaknak ítélte a labdát.

„Érdekes volt, de erre is készültünk. Tudtuk, hogy itt mi vár ránk. A megfordított bedobásoknál, szögleteknél, vagy a mezőnyben elkövetett szabálytalankodásokon kívül például hátulról elkaszálták Jannisz Niarhoszt, de a játékvezető még a VAR segítségével sem nézte vissza az esetet. Úgy gondolom, úgy általában jól kezeltük ahelyzetet. Azonban három-négy eset után már nehezen viseltük el aspori ítéleteit” jegyezte meg asárga-kékek csapatkapitánya, aki köszönetet mondott aközel ezer dunaszerdahelyi szurkolónak, aki apozsonyi stadionban is megállás nélkül szurkolt acsapatnak.

„Fantasztikusak voltak, óriási hangulatot teremtettek. Pozsonyban győzelmet kellett volna ünnepelnünk. Remélem, pénteken újra megtelik aMOL Aréna, és ahátralévő hat meccset közösen, bárhogyan is, de megnyerjük” – zárta gondolatait Kalmár.

Kilencezer torokból zengett a „Magyar k..vák!”

ANemzeti Sport az első perctől figyelte akét szurkolótábor viselkedését. Aközel 1000 tagú dunaszerdahelyi tábor afantasztikus drukkolás mellett néha odamondogatott ahazaiaknak, de asárga-kék drukkerek aklubot, aSlovant szidták.

Nem úgy, mint ahazaiak. Ők azzal kezdték aszurkolást, hogy amagyaroknak szét kell verni a fejét. Az „Üsd a magyar fejét” rigmus összesen háromszor hangzott fel a nemzeti stadionban. Megkapta magáét Világi Oszkár, a DAC klubtulajdonosa, a Ferencváros és többször Kalmár Zsolt is. Leggyakrabban azonban a „Magyar k..vák!” rigmus hallatszott fel. Egyszer úgy is, hogy nemcsak a kemény mag, hanem közel kilencezer néző üvöltötte.

Mi lesz ennek a következménye? Az eddigi bevett szokások alapján szinte semmi. A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága várhatóan nevetséges, 1-2 ezer eurós büntetést fog kiszabni a Slovanra, és minden maradni fog a régiben.


A DAC legközelebb pénteken lép pályára, ellenfele hazai pályán a Zólyombrézó lesz.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
Slovan Bratislava–DAC 2–1 (0–0)
Pozsony,
Tehelné Pole, 10 590 néző. Vezette: Královic
Slovan:
Ma. Trnovsky – Medvedev, Kasia (Krizan, 75.), De Marco, Lovat – Kankava, Kucka, Weiss (Zmrhal, 90+2.) – Csavrics, Barszegjan (Csakvetadze, 61.), A. Green (Abubakari, 61.). Vezetőedző: id. Wladimír Weiss
DAC: Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana – Kácer, Kalmár Zs. (Kruzliak, 88.), Dimun – Blackman (Nebyla, 88.), Niarhosz (Szánthó, 88.), Alex Mendez (Veselovsky, 81.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző:
Csavrics (66.), Abubakari (69.), ill. Kalmár Zs. (64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik