Játékossors: kitették a Besiktas keretéből az angol válogatott labdarúgót

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 17:30
null
Sajtóhírek szerint Dele Allit kitették a Besiktas keretéből (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó sajtóhírek szerint a török élvonalban 24 mérkőzés után harmadik helyen álló Besiktas kitette keretéből az Evertontól kölcsönvett angol válogatott labdarúgót, Dele Allit – írta meg a Daily Mail.

 

Dele Alli 2022 augusztusában került kölcsönbe az Evertontól a török Besiktashoz, de az isztambuliaknál sem lett alapember, hiszen a csapat eddigi 24 bajnokijából csupán 13-szor lépett pályára, s két gólt szerzett. A támadó középpályás teljesítményével nem elégedett a Besiktas vezetőedzője, Senol Günes, aki a legutóbbi két mérkőzésre nem is nevezte a 37-szeres angol válogatott labdarúgót.

A hírek szerint Günes azt mondta Allinak, hogy a 2022–2023-as idény hátralévő részében már nem számít rá.

A Besiktas élére 2022 októberében kinevezett Günes már januárban is élesen kritizálta játékosát, s azt mondta: „nem érdemli meg, hogy játsszon.”

Alli január végén, az Alanyaspor elleni, 3–0-ra megnyert mérkőzésen csapata harmadik gólját szerezte, majd gólöröm közben ujjaival bedugta füleit, így üzenve kritikusainak.

Ugyanakkor úgy hírlik, a törökök már szerették volna visszaküldeni Allit az Evertonhoz, de a felek között kötött kölcsönszerződésben nem szerepel szüneteltetési záradék.

„Ne beszéljünk Dele Alliról, mint játékosról, mert hatékonyságát tekintve alulmúlja az elvárásokat” – mondta Senol Günes.

A 26 éves labdarúgónak 2023 nyaráig szól a kölcsönszerződése a Besiktasnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik