Japán: a 2026-os vb-ig marad a szövetségi kapitány – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.28. 16:43
null
Morijaszu Hadzsime a következő vb-ig marad a japán válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, a katari világbajnokság után is marad a japán válogatott szövetségi kapitánya az együttest 2018 óta irányító Morijaszu Hadzsime, aki a 2026-os, mexikói, amerikai, kanadai közös rendezésű tornáig irányítja az ázsiai csapatot – tudatta honlapján a Japán Labdarúgó-szövetség. 

 

Már néhány nappal ezelőtt biztossá vált, hogy Morijaszu Hadzsime marad a japán válogatott szövetségi kapitánya, ám a szerződés részleteiről akkor még nem volt bővebb információ. A japán szövetség most honlapján számolt be róla, hogy az 54 éves szakember a következő, 2026-os világbajnokságig hosszabbította meg kontraktusát.

A játékosként több japán klubban is megfordult 35-szörös válogatott Hadzsime 2003-as visszavonulása után az U19-es, U20-as korosztályos japán válogatottnál dolgozott, majd a Sanfrecce Hirosima és az Albirex Niigata vezetőedzője is volt, a japán U23-as válogatottat felkészítette a tokiói olimpiára, 2018 óta pedig a felnőtteket is irányítja.

A 2022-es katari világbajnokságon a japánok óriási meglepetésre Spanyolországot és Németországot is legyőzték a csoportkörben, s az E-csoport négyes első helyéről jutottak nyolcaddöntőbe, ahol viszont 2–1-es vereséget szenvedtek a későbbi bronzérmes Horvátországtól.

https://t.co/uiJWvm3vpR#jfa #daihyo#SAMURAIBLUE #サッカー日本代表 pic.twitter.com/Qm40urtcQ3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik