Anglia: a Liverpool fiatal sztárja portugál helyett angol válogatott lehet

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 14:37
null
Carvalho még nem tudja, hogy angol vagy portugál válogatott szeretne lenni pályafutása során (Fotó: AFP)
Angol médiaértesülések szerint Fábio Carvalho azon vacillál, hogy az angol vagy a portugál válogatottban lépjen pályára. A Portugáliában született támadó középpályás a nyáron a Fulhamtől igazolt át a Liverpoolhoz, és mivel már kilenc éve él Angliában, akár angol válogatott is lehet.

Fábio Carvalho a jövőben nem kívánja képviselni az U21-es portugál nemzeti csapatot a The Athletic információi szerint. A 20 éves játékos Portugáliában, Torres Vedrasban született, azonban az elmúlt kilenc évet Angliában töltötte.

A játékos Angliát képviselte az U16-os, az U17-es és az, U18-as korosztályokban, majd Portugáliát U21-es szinten. A Portugál Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki az ügyben, amely így szól: „Fábio Carvalho SMS-üzeneteken keresztül közölte a Portugál Labdarúgó-szövetséggel, hogy ezentúl nem szeretne pályára lépni a portugál U21-es válogatottban. Erről a döntésről a Csehország és a Japán ellen pályára lévő csapat keretének kihirdetése után értesültünk a játékos részéről.”

A Liverpool játékosa négyszer játszott a portugálok U21-es csapatában, s két gólt szerzett. Amíg egy játékos nem lép pályára a felnőttválogatottban, addig bármennyi nemzetiségű utánpótlás-válogatott csapat színeit képviselheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik