Román Kupa: újra kifogta döntőbeli ellenfelét a címvédő Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 12:12
null
Címvédőként várja az új kiírást a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)
Egy csoportba került az előző idény két döntőse az új rendszerben zajló Román Kupában, a címvédő Sepsi OSK és a FC Voluntari.


A román szövetség az új lebonyolításnak megfelelően a legjobb 24 csapatot négy hatos csoportba sorsolta, ám valamennyi együttes csak három mérkőzést játszik majd: mindhárom kiemelési kalapból egy-egy ellenféllel kell megküzdnie. Mivel a Sepsi és a Voluntari is az első kalapban szerepelt, a májusi döntő visszavágóját biztosan megrendezik, ráadásul Szentgyörgyön, mivel az előző bajnoki idényben a székelyföldi csapat hátrább végzett riválisánál. Az alsóbb osztályú csapatok közül a 18-szoros bajnok Dinamo és a másodosztály második helyén álló Unirea Slobozia került a Sepsi csoportjába.

Mivel a Superliga mind a 16 csapata eljutott a csoportkörig (az előző idény nyolc legjobbjának nem is kellett játszania a korábbi fordulókban), minden csoportban négy élvonalbeli és két alacsonyabb osztályú együttes szerepel.

Miután a Sepsi és a Voluntari is az első kalapban szerepelt, a májusi döntő visszavágóját biztosan megrendezik a csoportkör harnadik fordulójában, ráadásul Szentgyörgyön, mivel az előző bajnoki idényben a székelyföldi csapat hátrább végzett riválisánál. Az alsóbb osztályú csapatok közül a 18-szoros bajnok Dinamo és a másodosztály második helyén álló Unirea Slobozia került a Sepsi csoportjába, közülük a bukarestiekkel találkozik majd a szentgyörgyi csapat, amely október 19-én, a Petrolul Ploiesti ellen kezdi meg kupaszereplését

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik