Vezetett, de végül döntetlent játszott Pozsonyban a DAC

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 20:25
null
Krsztovics (45) már a 3. percben vezetéshez juttatta a DAC-ot (Fotó: Lelkes Ernő)
A legutóbbi két bajnoki mérkőzését elveszítő DAC már a 3. percben előnybe került Nikola Krsztovics révén Pozsonyban, a listavezető Slovan elleni meccsen a Fortuna Liga 8. fordulójában, de a második félidőben a hazaiak 11-esből egyenlítettek, és pontot mentettek.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
8. FORDULÓ
Slovan Bratislava–DAC 1904 1–1 (0–1)
Pozsony,
Thelené pole, 5201 néző. Vezette: Ziemba
Slovan:
Chovan – Medvedev (Hrnvcár, 82.), Kasia, Abena, Pauschek (Medved, a szünetben) – Kankava, Csakvetadze (Szaponjics, 88.), Mustafic (Kucka, a szünetben) – Zmrhal, E. Ramírez, Barszegjan (Csavrics, 82.). Vezetőedző: Vladimír Weiss
DAC: Petrás – Alex Pinto, Brunetti, Muhamedbegovic – Blackman, Fazlagic, Veselovsky (Kalmár Zs., 77.), Kacer, Ramadan (Szánthó, 69.) – Krsztovics (Dimun, 90.), Andzouana. Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: E. Ramírez (72. – 11-esből), ill. Krsztovics (3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon régen fordult elő, hogy aDunaszerdahely kezdőcsapatában ne legyen magyar játékos. Akapuból kikerült Veszelinov Dániel, Kalmár Zsolt és Szánthó Regő is csak kispadosok voltak. Balog Norbertnek vádlifájdalom miatt nem tudta vállalni ajátékot. Szendrei Ákos már aMol Fehérvár játékosa, és lapunk információja alapján már Hahn János is elhagyta aDAC-ot. Acsatár visszatér Paksra.

Adrián Gula edző felforgatta aDunaszerdahely kezdőcsapatát. Három új játékos került az alaptizenegybe, sokan, mint például Cesar Blackman, nem amegszokott helyen játszott. Apanamai jobbhátvéd az előretolt csatár Nikola Krsztovics mögött játszott. Gula mester említett húzása már aharmadik percben bejött. Blackmann beadása után Nikola Krsztovics első lövését Adrián Chovan kapus kiütötte. Ezután alabda Ammar Ramadantól ismét amontenegrói támadóhoz került, aki kilőtte abal alsó sarkot.

Ahazai tábor – amelynek megszokott szektorait az előző találkozókon történt rendbontások és ellenfélgyalázása miatt bezárt aSzlovák Labdarúgó-szövetség – válasza jó adag magyargyalázkodás volt. Atalálkozó alatt nagyon sokszor felhangzott ,,A magyar ku.vák“, vagy az ,,üsd amagyar fejét“ rigmust.

Jól játszott avendégcsapat, óriást változott aszombati, Trencsén ellen mutatott teljesítményhez képest. Jól megszervezte ajátékát, nem engedte kibontakozni aSlovant. Asárga-kékek kihasználtak minden lehetőséget az ellentámadásra. Ahazaiak előtt is voltak lehetőségek, de vagy pontatlanul céloztak az égszínkékek, vagy Samuel Petrás kapus biztosan fogta meg alövéseket. Közvetlenül aszünet előtt Myenty Abena, aki az európai kupákban mutatott teljesítménye után felkeltette a Ferencváros érdeklődését, mentett az utolsó pillanatban Krsztovics előtt.

Aszünetben kettőt is cserélt apozsonyiak mestere, Vladimír Weiss, aki amásodik félidő elején nagyon sokszor futott kiidegesen az oldalvonalhoz. Feldúltságában még apartjelző karját is elkapta. Ez annak ajele volt, hogy nem ment ahazai csapatnak. Csak Tigran Barszegjan lövései voltak veszélyesek, melyeket Petrás biztosan fogott.

Amásik oldalon Alex Pinto beadása után óriási helyzetben sem Blackman, sem Yhoan Anzouana és Krisztovics sem találták el alabdát. A68. percben Ahmet Muhamedbegovics óriási hibája után Eric Ramírez maga vezette alabdát adunaszerdahelyi kapura, de Petrás nagyot védett.

Nemsokára Anzouana rutintalanul faultotta atizenhatosban Jurij Medvedevet, és amegítélt büntetőt Ramírez, aki amúltban két idény alatt 23 gólt ért el aDAC mezében, biztosan értékesítette.

Ahazai nézők (5201-en látogattak ki aNemzeti Stadionba, ebből 149 DAC-drukker volt) várták ahazai rohamokat, de gól amásik oldalon eshetett volna. Előbb Blackman, majd Krsztovics lőtt kecsegtető helyzetben mellé.

A végén próbált a Slovan mezőnyfölényt kiharcolni, de maradt az 1–1.

A magyar légiósok közül a hazaiaknál Holman Dávid sérült. A vendégeknél Szánthó Regő a 69. percben, Kalmár Zsolt a 76. percben lépett pályára. Veszelinov Dániel a kispadon foglalt helyet, Balogh Norbert sérült. Hahn János Pakson folytatja pályafutását.

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. Maradt az 1–1-es döntetlen.

Abena kapott sárga lapot a hosszabbításban.

Krsztovics helyett Dimun állt be a vendégeknél.

90. -91. perc, HAZAI HELYZETEK, DE NINCS EGYENLÍTÉS: Előbb Kucka csúsztatása maradt ki, majd Abena fejelt a kapu mellé szögletből.

88. perc: Csakvetadze helyett Szaponjics a pályán.

82. perc: Medvedev helyett Hrncár és Barsegjan helyett Csavrics állt be a hazaiaknál.

80-81. perc: HELYZETEK A VENDÉGEK ELŐTT. Előbb Blackman, majd Krsztovics próbálkozhatott lövéssel, de mindkét helyzet kimaradt.

78. perc: Kácer szabálytalan, sárga lap.

78. perc: Csakvetadze lövését öklözte szögletre Petras.

5201 néző van jelen a meccsen, ebből 149-en a vendégszektorban.

77. perc. Veselovsky helyére Kalmár állt be.

72. perc. GÓL! Ramírez belőtte a 11-est! 1–1

71. perc BÜNTETŐ!
Andzouna felrúgta a tizenhatoson belül Medvedevet, 11–es! Andzouna sárga lapőot is kapott.


69. perc: Ramadan
helyett Szánthó állt be a vendégeknél.

68. perc. NAGY HIBA, NAGY HELYZET! Muhamedbegovic rontása után Ramírez vehette célba a kaput, de Petras nagyot védett.

66. perc. NYOM A SLOVAN. Beszorítják ezekben a percekben a pozsonyiak a vendégeket, Barsegjan átlövését Petrasnak kellett védenie.

51. perc: SLOVAN-HELYZET! A csereként beállt Medved fejelt a kapu mellé.

Kettőt is cserélt a Slovan a szünteben: Mustafic helkyett Kucka, Pauschek helyett Medved állt be.

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ.

45+3. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! Kevés helyzetet hozott az első félidő, de a DAC rögtön az első lehetőségét gólra váltotta, ezzel vezet 45 perc után.

40. perc. KONTRÁZIK A DAC! Andzouana és Ramadan összjátéka után utóbbi adott középre balról, de Abena (akit a napokban a szlovák sajtó a Ferencvárosal hozott hírbe) megelőzte a középen érkező Krsztovicsot.

35. perc. Kankava Blackman akasztásáért kapott sárga lapot.

31. perc: Ramírez a Muhamedbegoviccsal szemben elkövetett szabálytalanságért kapott sárga lapot.

A bajnokságban az első fordulóban a ZP Sport Podbrezovától ugyan kikapott a Slovan, azóta viszont sorozatban hat meccset nyert meg. Pozsonyban bajnoki meccsen legutóbb tavaly májusban, éppen a DAC-tól kapott ki 1–0-ra a Slovan, viszont tétmeccsen legutóbb a Ferencváros nyert a Slovan vendégeként a BL-selejtezőben 4–1-re.

26. perc: Pauschek beadására rosszul mozdult ki a kapujából Petras, de Brunetti kivágta a labdát.

16. perc: Veselovsky fejjel ugratta volna ki Krsztovicsot, de a kimozduló Chovan kapus megelőzte a csatárt.

10. perc: Brunetti tisztázott egy indítást a 2021-ben még a DAC-ban futballozó, majd a Dinamo Kijevben és a Sporting Gijónban is megforduló venezuelai csatár, Eric Ramírez elől.

3. perc: AZ ELSŐ HELYZETBŐL VEZETÉST SZERZETT A DAC! A védők között kiugró Krsztovics ziccerben előbb még a kapusba lőtt, de visszakerült a labda a DAC-hoz. Előbb a jobb oldalon helyezkedő Ramadanhoz, majd újra Krsztovicshoz, aki ismét célba vette a kaput és éles szögből, úgy tíz méterről a hosszúba gurított. 0–1

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

Sárgában a DAC, kékben a Slovan (Fotó: Duducz Tibor)
Sárgában a DAC, kékben a Slovan (Fotó: Duducz Tibor)

Néhány ezer szurkoló van a meccsen, és a szokottnál kevesebb, mintegy száz szerdahelyi drukker, de ez nem meglepő a DAC gyenge bajnoki kezdése után.

A DAC kezdőcsapatában nincs magyar légiós, a padon ott ül a kapus Veszelinov Dániel, a középpályás Kalmár Zsolt és a szélső támadó Szánthó Regő. A sérült Balogh Norbert, illetve Hahn János nincs a keretben, ahogy a Slovan sérült magyarja, Holman Dávid sincs.

ELŐZMÉNYEK

Az új idényben már Adrián Gula által irányított DAC a legutóbbi két mérkőzését elveszítette a szlovák Fortuna Ligában, és hét meccs után csak az 5. helyen áll a tabellán. A Slovan viszont úgy is négypontos előnnyel vezeti a táblázatot, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a 2. helyen álló ZP Sport Podbrezová.

A Slovan és a DAC nyáron, felkészülési meccsen gól nélküli döntetlenre végzett, a bajnokságban, hazai pályán, áprilisban a DAC győzött 2–0-ra, előtte viszont Pozsonyban a Slovan 3–1-re.

„Nincs sok időnk, már szerdán jön a Slovan elleni meccs. Össze kell kapni magunkat, egyénileg és csapatként is” – nyilatkozta még a szombati, Trencsén elleni találkozót követően lapunknak csalódottan a magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt, aki a vesztes összecsapás után sokáig magába roskadva ült a kispadon.

„A nagyszombati vereség után kíváncsiak voltunk, hogy reagál a csapat, de a Trencsén ellen nem az történt, amit elképzeltünk. A Slovan otthonában nagy kihívás vár ránk, csak a részletekre odafigyelve, minőségi teljesítményt nyújtva tudunk jó eredményt elérni. Ugyan nagyon sűrű a pozsonyi csapat programja, de ellenünk biztos nem fogja vissza magát”– jelentette ki Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

Vladimír Weiss, a Slovan szakvezetője már a múlt csütörtöki, Mostar elleni, sikerrel vett Konferencialiga-rájátszás után kijelentette, hogy több tapasztalt játékosát pihenteti a hétvégén Rózsahegyen, hogy aztán a legerősebb tizenegyet küldhesse pályára a DAC ellen. Ennek megfelelően Myenty Abena, Giorgi Csakvetadze, Juraj Kucka és Jaromír Zmrhal el sem utazott arra a mérkőzésre

„Személyesen néztem meg a DAC Trencsén elleni találkozóját, amelyen a hazaiaknak nem ment a játék. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk kétszáz százalékkal jobban futballozik majd”     – mondta a pozsonyiak vezetőedzője.

Krsztovics (45) már a 3. percben vezetéshez juttatta a DAC-ot (Fotó: Lelkes Ernő)
Krsztovics (45) már a 3. percben vezetéshez juttatta a DAC-ot (Fotó: Lelkes Ernő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik