DAC: Nevetséges volt a VAR – Joao Janeiro

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 13:05
null
Hahn János jól játszott a Nagyszombat ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
Joao Janeiro vezetésével továbbra is veretlen a DAC – mint megírtuk, a csallólözi csapat a tavaszi idény első találkozóján 1–1-es döntetlent ért el az esélyesebb Nagyszombat otthonában vasárnap, a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 20. fordulójában.

 

Feltehetően más lett volna atalálkozó kimenetele, ha az első félidő után nem eggyel, hanem kettővel vezettek volna asárga-kékek. Hahn János remek megmozdulása után Andzouana gólt szerzett. Avendégöröm után már felálltak ajátékosok aközépkezdéshez, de ajátékvezető nem indította újra alabdát – hosszú szünet után érvénytelenítette atalálatot. Avideobíró szerint amagyar játékos pár „milliméteres” lesen állt. Úgy, mint szeptemberben, amikor a magyar válogatott csatárának találatát aSlovan ellen szintén érvénytelenítette ajátékvezető aVAR-rendszer alapján. Akkor is milliméterekről volt szó... Avideorendszer „nem szereti” Hahn Jánost ..

,,Úgy érzem, hogy nem voltam lesen. Vissza kell majd néznem, határeset volt” – nyilatkozta aNemzeti Sportnak ategnapi találkozó után amagyar játékos. „Jól mentünk bele ameccsbe. Sajnos egy nullnál aVAR elvett tőlünk egy gólt... Az első félidőben több volt benne. Érvényesült az akaratunk, ha akontráinknál kicsit pontosabbak vagyunk, akkor többször kapu elé kerülhettünk volna. Amásodikban kicsit elfáradtunk, sok hibával játszottunk, főleg előre, beleértve engem is. Összességében az egy egy igazságosnak mondható, viszont van bennem hiányérzet. Nagyszombatból elhozni egy pontot jó eredmény, de olyan helyzetben vagyunk, hogy nyernünk kellett volna, szükségünk lett volna ahárom pontra.”

Adunaszerdahelyi csapatból az utóbbi hetekben nagyon sokat elkapták akoronavírust. „Az nem lehet kifogás, minden csapatot befolyásol. Nálunk szerencsére már majdnem mindenki vissza tudott térni. Afelkészülésre hatással volt, de arajtra készen álltunk” – zárta le Hahn János.

„Két remek csapat jó mérkőzését láthattuk. Büszke vagyok a játékosaimra, kiadtak magukból mindent a pályán. Nagyon nehéz olyan csapat ellen küzdeni, mint a Spartak, amely kevés gólt kap, ősszel csak nyolcszor találtak be ellene, mi viszont ma kettőt is lőttünk. Egyet viszont érvénytelenítettek. A tévében mindenki láthatta, hogy csupán minimális lesről volt szó. Összességben nevetséges volt a VAR, szinte mindent, szögletet, szabálytalanságot ellenőrzött, ezért sokáig állt a játék. Valószínűleg fel kell majd készíteni erre a fiúkat az edzésen úgy, hogy öt percen keresztül csak álldogálni fognak...” – nyilatkozta Joao Janeiro, a DAC mestere. Egyébként a sok videóbírózás miatt az első félidő 55 percig tartott.

Legközelebb a DAC pénteken Aranyosmaróton lép pályára.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ
SpartakTrnava–DAC 1–1 (Szavvidisz, 55., ill. Kruzliak, 23. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik