Liga 1: újra munkában a PSG–Basaksehir találkozó bírói

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 11:03
null
Sebastian Coltescu nem, de a bírói stáb többi tagja ismét meccset vezet a Liga 1-ben (Fotó: AFP)
Először vezethet újra mérkőzést a félbeszakadt Paris Saint-German–Basaksehir Bajnokok Ligája-találkozó román játékvezetői brigádja, leszámítva a botrány kirobbanásáért leginkább felelősnek tekintett negyedik bírót, Sebastian Coltescut. 

 

A román szövetség a Liga 1 múlt hétvégi fordulójában egyetlen találkozóra sem delegálta az ügyben érintett négy bírót, a most pénteki esti Universitatea Craiova–FCSB rangadót viszont Ovidiu Hateganra és megszokott partjelzőire, Octavian Sovréra, valamint Sebastian Gheorghéra bízta. A rasszista kijelentéssel megvádolt Coltescu a román szabályok szerint amúgy sem működhet közre ezen a találkozón, mivel craiovai illetőségű.

Román sajtóhírek szerint viszont a Központi Játékvezetői Bizottság nem a Párizsban történtek miatt nem ad munkát Coltescunak, hanem mert november 23-án, a Gaz Metan–FCSB meccs utolsó percében tévesen ítélt büntetőt a vendégek javára, akik ennek értékesítésével győztek 3–2-re Medgyesen.

Az UEFA Elite csoportba tartozó Hategant, az ország első számú játékvezetőjét viszont nem akarják jegelni, mivel esélye van rá, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságon is fújhassa a sípot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik