MLS: Ibrahimovic-parádé a hétgólos meccsen – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.30. 06:57
null
Zlatan Ibrahimovic az idei világbajnokságon – nézőként (Fotó: AFP)
Zlatan Ibrahimovic mesterhármasára építve a Los Angeles Galaxy 4–3-ra legyőzte vendégét, az Orlando Cityt az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) hétfő hajnali mérkőzésén.

A vendégek háromszor szerezték meg a vezetést a mérkőzésen, de a Galaxy mindannyiszor egyenlített, majd a 71. percben az addig egy előkészítést és két fejes gólt jegyző Zlatan Ibrahimovic közelről belőtte harmadik gólját is, eldöntve ezzel a csatát.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA (világos mezben a Galaxy)

Ibrahimovic először ért el mesterhármast azóta, hogy 2017 februárjában, még a Manchester United játékosaként háromszor köszönt be a francia Saint-Étienne-nek az Európa-ligában (3–0).

Az MLS triplákat nyilvántartó rangsorának élén álló Galaxy történetében Ibráé a 20. hármas; az övét megelőző az ír Robbie Keane nevéhez fűződik (2015. július).

A Galaxy 22 meccsen szerzett 35 ponttal a harmadik helyen áll a Nyugati csoportban (az Orlando 22/22-vel kilencedik keleten), míg a 15 gólos Ibrahimovic a második helyre jött fel a góllövőlistán – vezet a hétvégén duplázó venezuelai Josef Martínez (Atlanta United) 24-gyel.

Rossz hír az Ibra-rajongóknak, hogy a csatár nem lép pályára a szerdai All Star-mérkőzésen; klubja a sűrű programmal – nyolc nap alatt három bajnoki – és az utazásokkal járó fáradalmakkal indokolta a döntést.

„Csalódott vagyok, hogy nem lehetek ott volt csapatom, a Juventus elleni meccsen. Mindazonáltal köszönöm a voksokat a rám szavazóknak! A fő célom továbbra is az, hogy góljaimmal a rájátszásba segítsem a Galaxyt” – olvasható a csatár nyilatkozata a klub közleményében.

Az MLS előírásai értelmében a visszalépés azzal jár, hogy Ibrahimovicnak egy bajnoki mérkőzést is ki kell hagynia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik