Románia: folyamatos sértegetések, a Sepsi kikapott a Steauától

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 22:25
null
A hangulat cseppet sem volt barátságos…
Kürtős kaláccsal ugyan nem fogadhatta a „Steaua” drukkereit a Sepsi OSK, ehelyett inkább tizenegyesekkel ajándékozta meg az immár FCSB néven szereplő román rekordbajnokot a labdarúgó Liga 1-ben.

 

A Brassóban rendezett találkozón ennél barátságosabb gesztusok már nem voltak, a több mint 6000 néző mintegy negyedét kitevő vendégtábor ugyanis az első percektől kezdve sértegette a székelyföldieket. Közben a meccs megrendezése is veszélybe került, amikor a bemelegítés során kialudtak a Tineretului-stadion fényszórói, de a sötétség alig tíz percig tartott, és végül időben el lehetett kezdeni a találkozót.

A „Számotokra az otthon nem Romániában van! Takarodjatok” és „Ez itt Románia” feliratokkal, valamint román zászlókkal érkező bukaresti tábort a Székely Légió „Ria, ria, Hungária!” rigmussal fogadta, ilyen se nagyon volt még román bajnoki mérkőzésen.

Érik az edzőváltás Sepsiszentgyörgyön?
Bukaresti sajtóhírek szerint a válogatott szünetben edzőt váltanak a Sepsi OSK-nál: a Gazeta Sporturilor napilap internetes kiadásában már a mérkőzés kezdete előtt megjelent, hogy az eredménytől függetlenül menesztik Valentin Suciut, a szentgyörgyiek trénerét. A bukaresti sportlap szerint utóda Selymes Tibor lesz, a 47 éves egykori román válogatott balhátvéd ugyanis jelenleg állás nélkül van, miután két hete menesztették a Liga 2-es szatmárnémeti Olimpiától.

A pályán viszont egy megilletődött Sepsi OSK fogadta a csütörtöki luganói Európa-liga-siker után öt helyen is változtató FCSB-t, amely az első félidő közepén kilenc perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Tanase öt perc alatt kétszer is hasonló körülmények között harcolt ki tizenegyest, mindkét esetben saját tárfelükön vesztettek labdát a szentgyörgyiek, mielőtt Radutioiu, illetve Oros feldöntötte volna a bukarestiek tízesét. Kisebb vita után Tanase maga lőtte be az első büntetőt, a másodikat viszont már átengedte Gnohérének.

A 34. percben egy szöglet után Ghingáról pattant a hazai kapuba a labda, aki a félidő végén hiába próbált kétszer is szépíteni: az első fejese fölé ment, a másodikat fogta Nita, a FCSB kapusa. A háromszékiek legnagyobb helyzetét azonban Herea hagyta ki, aki az ötösről nem találta el a kaput.

A második félidőben a Sepsi hiába ment előre legalább a szépítésért, a kapus mellett is elhúzó Petre lövését Balasa mentette szögletre a kapu torkában, majd a csereként beállt Nikolics fejese kipattant a keresztlécről. A bukarestiek cseréi jobban bejöttek, Man egyéni akciója után Daniel Benzar vágta be a kapusról kipattanó labdát. A végén egy másik csere, Astafei puskázott el két szentgyörgyi kontrát: előbb lassú lövése után Enache utolérte a vonal előtt a kapuson túljutó labdát, majd Nita felszedte a labdát a szentgyörgyi szélső elől.

Kényelmes győzelme ellenére a FCSB az alapszakasz felénél négypontos hátrányban van a Liga 1-et vezető kolozsvári CFR-rel szemben, míg az utolsó négy mérkőzésén csak egyetlen pontot szerző Sepsi OSK az osztályozót jelentő 12. helyen áll.

ROMÁNIA
Liga 1, 13. forduló
Sepsi OSK–FCSB 0–4
(Tanase 26. – 11-esből, Gnohéré 31. – 11-esből, Ghinga 34. – öngól, D. Benzar 74.)
CFR–Juventus Bucuresti 2–0
Az élmezőny: 1. CFR 32 pont, 2. FCSB 28, 3. CSU Craiova 26, …12. Sepsi OSK 10.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik