Puskás-díj: ők hárman maradtak versenyben – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.09. 16:06
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a három labdarúgónak a nevét, aki bekerült a top 3-ba a Puskás-díjért folyó küzdelemben. Deyna Castellanos képviseli a hölgy mezőnyt, Olivier Giroud az első francia, aki bejutott a legjobb háromba, Oscarine Masuluke pedig az első afrikai a legjobbak triójában.

Az Év női játékosa díjra jelölt Deyna Castellanos (Venezuela U17) az U17-es világbajnokság csoportkörében mutatta be, hogy sohasem szabad feladni: Kamerun a 93. percben egyenlített, de ő a középkezdést követően visszavette előnyt csapatának, és a siker is hozzájárult az együttes továbbjutásához. Venezuela végül negyedikként zárta a 2016-os tornát.Deyna Castellanos (Venezuela U17) az U17-es világbajnokság csoportkörében mutatta be, hogy sohasem szabad feladni: Kamerun a 93. percben egyenlített, de ő a középkezdést követően visszavette előnyt csapatának, és a siker is hozzájárult az együttes továbbjutásához. Venezuela végül negyedikként zárta a 2016-os tornát.

Olivier Giroud (Arsenal) már az év első napján bejelentkezett a díjra, a Crystal Palace elleni bajnokin pazar kontra végén sarokkal szerzett gólt.

Oscarine Masuluke nemcsak az első afrikai, hanem az első kapus is, aki bejutott a hármas listára. A Baroka FC játékosa a 95. percben mentett pontot, miután felment a szöglethez, és a kapuba ollózott. Az együttes rájátszás során maradt bent az élvonalban.

A gólokat IDE KATTINTVA tekintheti meg a FIFA hivatalos oldalán.

A 2017-es győztest az október 23-ai FIFA-gálán, a londoni Palladium Színházban jelentik be. Az eredményt ön is befolyásolhatja, hiszen a nemzetközi szövetség oldalán leadhatja szavazatát az ön által legszebbnek ítélt gólra.

Nemrég olvasóinkat is megszavaztattuk, szerintük Giroud-é volt a legszebb találat. A voksolás eredményéről bővebben IDE KATTINTVA olvashat.

A France Football október 9-én, hétfőn több részletben hozta nyilvánosságra a 2017-es Aranylabdára esélyes játékosok névsorát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik